Lähde kanssamme pienelle makumatkalle kihaneen Espanjaan! Ruokalistalla on tällä viikolla runsaasti kalaa, äyriäisiä ja kasviksia.
Viikon alkuun otetaan kylmästartti – nimittäin espanjalainen kylmä kasviskeitto eli gazpacho. Koristele keitto krutongeilla ja hienonnetulla kurkulla, punaisella paprikalla ja valkosipulilla ja tarjoa lisukkeena hyvää leipää ja espanjalaista valkosipulimajoneesia, aiolia. Aioliohjeen löydät alempaa tämän sivun lopusta.
Kalaruuat ovat olennainen osa espanjalaista keittiötä, joten tiistaina on vuorossa uunikalaa grillatun kesäkurpitsan ja paprikan kanssa.
Keskiviikkona herkutellaan tuunatulla versiolla ruokaisasta espanjalaisesta tortillasta eli perunamunakkaasta. Tähän versioon tarvitset munien lisäksi punaista paprikaa, sipulia ja oliiveja. Voit toki tehdä perinteisemmänkin version sipulista ja keitetyistä perunoista.
Reseptillä valmistuu yksi munakas, josta riittää yhdelle aterioijalle. Jos syöjiä on enemmän, käytä samaan aikaan useampaa pannua, jotta pääsette kaikki aloittamaan ruokailun samaan aikaan.
Torstain meloni-serranokinkkusalaatti ja pinjansiemenet on ihanaa kesäruokaa. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi broilerin tai kalan kanssa.
Perjantaina ruokalistalla on klassikkojen klassikko, paella. Herkullisesta riisiruuasta voi tehdä juuri itselleen ja muille syöjille mieluisan version. Ruokalistan äyriäisversio sisältää täysjyväriisiä, isoja katkarapuja, sinisimpukoita ja runsaasti kasviksia..
Aioli – herkullinen dippi Espanjalainen valkosipulimajoneesi sopii niin ranskalaisten, lihan, kalan, grillattujen kasvisten, leivän kuin hampurilaisenkin kaveriksi. Alla hieman normiversiota terveellisempi resepti.
3–4 annosta
4 rkl majoneesia
8 rkl rahkaa tai kreikkalaista jogurttia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua
merisuolaa
mustapippuria myllystä
Valmistus: Sekoita yhteen majoneesi, rahka ja hienonnettu valkosipuli. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.