Merellinen paella

Päivällinen

maanantai 8. elokuuta 2011 teksti KUNTOPLUS

Merellinen paella

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 35 minuuttia

AINEKSET

1 tl currya

1 tl oliiviöljyä

80 g (1 dl) täysjyväriisiä

suolaa ja pippuria

2½ dl vettä

50 g purjoa

50 g punaista paprikaa

100 g sokeriherneenpalkoja

2 valkosipulinkynttä

1 tl oliiviöljyä

400 g tuoreita sinisimpukoita

100 g kuorimattomia katkarapuja

1 nippu ruohosipulia

2 sitruunalohkoa

Valmistus

  • Kuullota currya oliiviöljyssä padassa. Lisää riisi ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada vesi pataan. Hauduta kannen alla 20 min.
  • Leikkaa kasvikset suupaloiksi ja kuullota ne teelusikallisessa öljyä. Pane kasvikset 225-asteiseen uuniin 5 minuutiksi.
  • Harjaa simpukat ja kiehauta sitruunalla maustettu vesitilkka. Höyrytä simpukoita noin 5 minuuttia, kunnes ne avautuvat.
  • Sekoita riisi, kasvikset, katkaravut sekä simpukat keskenään ja pane seos uuniin 10 minuutiksi. Ripottele paellan pinnalle ruohosipulia ja tarjoile sitruunalohkojen kera.

Edut/annos

Energiaa: 554 kcal

Proteiinia: 38 g

Rasvaa: 16 g

Hiilihydraattia: 65 g

Kuitua: 7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee