Äyriäispaella

30 minuuttia
554 kcal

Kokeile herkullista äyriäispaellaa päivälliseksi espanjalaisen keittiön tapaan. Tämä vie kielen mennessään!

Merellinen paella

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 2 tl currya
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 160 g (1 dl) täysjyväriisiä
  • suolaa ja pippuria
  • 4 dl vettä
  • 100 g purjoa
  • 100 g punaista paprikaa
  • 200 g sokeriherneenpalkoja
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 800 g tuoreita sinisimpukoita
  • 200 g kuorimattomia katkarapuja
  • 2 nippu ruohosipulia
  • 4 sitruunalohkoa

Valmistus

  • Kuullota currya oliiviöljyssä padassa. Lisää riisi ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada vesi pataan. Hauduta kannen alla 20 min.
  • Leikkaa kasvikset suupaloiksi ja kuullota ne teelusikallisessa öljyä. Pane kasvikset 225-asteiseen uuniin 5 minuutiksi.
  • Harjaa simpukat ja kiehauta sitruunalla maustettu vesitilkka. Höyrytä simpukoita noin 5 minuuttia, kunnes ne avautuvat.
  • Sekoita riisi, kasvikset, katkaravut sekä simpukat keskenään ja pane seos uuniin 10 minuutiksi. Ripottele paellan pinnalle ruohosipulia ja tarjoile sitruunalohkojen kera.