Merellinen paella

Päivällinen

maanantai 8. elokuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

1 annos

1 tl currya
1 tl oliiviöljyä
80 g (1 dl) täysjyväriisiä
suolaa ja pippuria
2 ½ dl vettä
50 g purjoa
50 g punaista paprikaa
100 g sokeriherneenpalkoja
2 valkosipulinkynttä
1 tl oliiviöljyä
400 g tuoreita sinisimpukoita
100 g kuorimattomia katkarapuja
1 pieni nippu ruohosipulia
2 sitruunalohkoa

Valmistus

  • Kuullota currya oliiviöljyssä padassa. Lisää riisi ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada vesi pataan. Hauduta kannen alla 20 min.
  • Leikkaa kasvikset suupaloiksi ja kuullota ne teelusikallisessa öljyä. Pane kasvikset 225-asteiseen uuniin 5 minuutiksi.
  • Harjaa simpukat ja kiehauta sitruunalla maustettu vesitilkka. Höyrytä simpukoita noin 5 minuuttia, kunnes ne avautuvat.
  • Sekoita riisi, kasvikset, katkaravut sekä simpukat keskenään ja pane seos uuniin 10 minuutiksi. Ripottele paellan pinnalle ruohosipulia ja tarjoile sitruunalohkojen kera.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee