Tuoreita herneitä suoraan palosta – melkein parempaa kuin karkki. Terveellistä ja herkullista.
Vaikka herneet ovat pieniä, niillä on hyvä kylläisyysarvo, koska ne sisältävät sekä proteiinia että kuitua.
Tanskalaisen tutkimuksen mukaanherneet pitävät paremmin kylläisenä kuin liha. Tutkimuksessa koehenkilöt söivät seuraavalla aterialla herne-papupihviaterian jälkeen 12 % vähemmän kuin energiasisällöltään vastaavan jauhelihapihviaterian jälkeen.
Lisäksi herneissä on myös C- ja K-vitamiinia sekä kaliumia.
Jos tuoreita herneitä ei ole saatavana, pakasteherneet ajavat hyvin saman asian. Pakasteherneet on kiehautettu ja pakastettu nopeasti sadon korjaamisen jälkeen, joten niissä ovat kaikki ravintoaineet tallella.
Tällä viikolla ruokalistalla on vihreitä herneitä useampaankin otteeseen. Herneitä voi nimittäin sisällyttää moniin ruokiin, kuten salaatteihin, munakkaisiin, pataruokiin, kasvisjauhikseen ja keittoihin sekä hummukseen, pestoon ja guacamoleen.
Nyt alkaa olla myös raparperin aika. Kokeile sitä yhdistettynä mansikoihin herkullisessa triflessä, joka on niin terveellistä, että sitä voi syödä vaikka aamiaiseksi. Ei voi muuta sanoa kuin nam! Ja hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Valitse pienimmät Kun tuoreiden herneides sesonki koitaa juhannuksen tienolla, kannattaa valita pienimmät palot, sillä pienet herneet ovat makeimpia ja mehukkaimpia. Suuret ovat jauhoisia, sillä sokeri muuttuu tärkkelykseksi herneiden kasvaessa kokoa.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.