Nettitreeni Ruokalista Reittisuunnittelu Reseptit
Etsi
Oma sivu
    Nettitreeni Ruokalista Reittisuunnittelu Reseptit
Sulje
Etusivulle
    • KUNTO PLUSsan reittisuunnittelu
    • Laadi reitti
    • Omat reitit
    • TREENI
    • Treeniohjelmat
    • Nettitreeni
    • Pikatreeni
    • Harjoitteet
    • Voimaharjoittelu
    • Jooga
    • Urheiluvammat
    • Treenivaatteet ja -varusteet
    • Cooperin testi – kuntotesti
    • Juoksu
    • Kävely
    • Juoksuohjelmat
    • 5 km
    • 10 km
    • Puolimaraton
    • Maraton
    • Intervallijuoksu
    • RESEPTIT
    • Ruokaohjeet
    • Päivällinen
    • Lounas
    • Aamiainen
    • Leipä ja sämpylät
    • Salaatti
    • Leivonnaiset
    • Letut ja lettutaikina
    • Jälkiruoka
    • Terveelliset välipalat
    • Smoothiet
    • Mehut
    • Kasvisruoka
    • Muunna grammat desilitroiksi
    • TERVEELLISTÄ RUOKAA
    • Ravitsemusneuvoja
    • Terveellisiä elintarvikkeita
    • Treeni ja ravinto
    • Proteiinilaskuri
    • LAIHDUTUS
    • Painonhallinta
    • KUNTO PLUS Ruokavalio
    • Laihdutusvinkit
    • Litteä vatsa
    • Energiankulutus
    • BMI-laskuri
    • Kalorilaskuri
    • Laske kulutuksesi
    • TERVEYS
    • Ennaltaehkäisy
    • Sydän
    • Syöpä
    • Stressi
    • Uni
    • Hyvinvoiva vatsa
    • Psykologia
    • Seksi
    • Raskaus
    • Meditaatio
    • Kauneus ja hyvinvointi
  • Tilaa lehti
  • Etukauppa tilaajille
  • Mikä on KUNTO PLUS?
  • Tutustu lehteen
  • Asiakaspalvelu
  • Omat tiedot
  • Tallennetut artikkelit
  • Kirjaudu ulos
Terveellisiä reseptejä
Ruokaohjeet
Viikon ruo...

Viikon ruokalista

Hernesosekeittoa
Viikko 21

Hurjan hyvää herneistä

Tuoreita herneitä suoraan palosta – melkein parempaa kuin karkki. Terveellistä ja herkullista.

Vaikka herneet ovat pieniä, niillä on hyvä kylläisyysarvo, koska ne sisältävät sekä proteiinia että kuitua.

Tanskalaisen tutkimuksen mukaan herneet pitävät paremmin kylläisenä kuin liha. Tutkimuksessa koehenkilöt söivät seuraavalla aterialla herne-papupihviaterian jälkeen 12 % vähemmän kuin energiasisällöltään vastaavan jauhelihapihviaterian jälkeen.

Lisäksi herneissä on myös C- ja K-vitamiinia sekä kaliumia.

Jos tuoreita herneitä ei ole saatavana, pakasteherneet ajavat hyvin saman asian. Pakasteherneet on kiehautettu ja pakastettu nopeasti sadon korjaamisen jälkeen, joten niissä ovat kaikki ravintoaineet tallella.

Tällä viikolla ruokalistalla on vihreitä herneitä useampaankin otteeseen. Herneitä voi nimittäin sisällyttää moniin ruokiin, kuten salaatteihin, munakkaisiin, pataruokiin, kasvisjauhikseen ja keittoihin sekä hummukseen, pestoon ja guacamoleen.

Nyt alkaa olla myös raparperin aika. Kokeile sitä yhdistettynä mansikoihin herkullisessa triflessä, joka on niin terveellistä, että sitä voi syödä vaikka aamiaiseksi. Ei voi muuta sanoa kuin nam! Ja hyvää ruokahalua!

Maanantai
One pot -pasta lohesta, pinaatista ja herneistä
Päivällinen

One pot lohi-pinaatti-hernepasta

Tämä one pot lohi-pinaattipasta on täydellinen kiireisen illan päivällinen. Se nimittäin muhii kannen alla sekoittelematta ja vahtimatta. Hyvää ruokahalua!

547 kcal
25 minuuttia
Tiistai
Hernesosekeittoa
Päivällinen

Hernesosekeittoa ja parmankinkkua

Herneet ovat herkullisia – ja vielä terveellisiäkin! Valmista ihanaa, terveellistä ja täyttävää hernesosekeittoa. Valmista 25 minuuutissa. Hyvää ruokahalua!

389 kcal
25 minuuttia
Keskiviikko
Nizzasalaatti
Päivällinen

Nizzansalaatti

Ylellinen nizzansalaatti tuo kesän mieleen ja kielelle - ja valmistaminen vie vain puoli tuntia!

449 kcal
30 minuuttia
Torstai
Erillisillä lautasilla kasvispihvejä, pastasalaattia, kikherneitä ja kasviksia ja kulhossa kastiketta
Päivällinen

Kasvispihvejä, pastasalaattia ja napostelukasviksia

Herkullinen ja terveellinen kasvisruoka maistuu koko perheelle. Kuka edes kaipaisi lihaa tälle aterialle?

586 kcal
30 minuuttia
Perjantai
gyros
Päivällinen

Kreikkalainen broilerigyros ja pitaleipää

Terveellinen, vähäkalorinen resepti, jossa on runsaasti täyttävää proteiinia ja aito Kreikan maku.

479 kcal
30 minuuttia
Viikonlopun iloksi
Mansikka-raparperitrifle
Aamiainen

Mansikka-raparperitrifle

Ihanan kirpsakka raparperi saa seurakseen makean mansikan, granolan ja rahkan. Voiko parempaa ollakaan? Kokeile raparperiherkkua ensi tilassa!

371 kcal
35 minuuttia
grønne bønner på hvit bakgrunn

Viikon vinkki

Valitse pienimmät
Kun tuoreiden herneides sesonki koitaa juhannuksen tienolla, kannattaa valita pienimmät palot, sillä pienet herneet ovat makeimpia ja mehukkaimpia. Suuret ovat jauhoisia, sillä sokeri muuttuu tärkkelykseksi herneiden kasvaessa kokoa.

Foodplan concepts background

KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia

Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.

Enintään 30 min valmistusaika
Enintään 650 kcal /ateria
Kalaa tai äyriäisiä 1 x viikko
Kasvisruokaa 1 x viikko
Terveellisiä aineksia
Näytä enemmän
    KUNTO PLUS
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • ASIASKASPALVELU
    • Itsepalvelu
    • Puh. +358 (0) 203 34433
    Seuraa meitä
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Uutiskirje
    Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • Tilaa KUNTO PLUS
    • KUNTO PLUS app
    • Etukauppa tilaajille
    • Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • FAQ
    • Wype – digilehdet
    • Ilmoitukset: KUNTO PLUS
    • Yhteystiedot
    Ehdot ja käytännöt
    • Evästepolitiikka
    • Evästeasetukset
    • Tietosuojalauseke
    • Käyttöehdot