Nizzansalaatti

30 minuuttia
449 kcal

Ylellinen nizzansalaatti tuo kesän mieleen ja kielelle - ja valmistaminen vie vain puoli tuntia!

Nizzan salaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

2 annosta

  • 200 g pieniä perunoita (tai keitettyjä perunoita)
  • 200 g vihreitä papuja
  • Kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 kananmunaa (tai 4 viiriäisenmunaa)
  • 100 g erilaisia pieniä salaatinlehtiä
  • 1 sitruuna
  • 10 saksanpähkinänsydäntä
  • 150 g tuoretta tonnikalaa
  • Ekstra neitsytoliiviöljyä
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • Kourallinen pieniä, mustia oliiveja
  • 2 rkl dijon-vinegrettiä - ohje sivun lopussa (tai ranskalaista salaatinkastiketta)

Dijon-vinegretti

Valmistus

  • Huuhdo perunat ja keitä ne napakan kypsiksi – noin 12 min. Halkaise perunat.

  • Poista pavuista kannat ja ruodit. Keitä 3 min vedessä, johon on lisätty tilkka rypsiöljyä. Valuta pavut ja pane ne jääveteen, niin väri säilyy kauniina. Valuta siivilässä. Voit leikata puolet pavuista kahtia.

  • Keitä kananmunia 8 min. (Viiriäisenmunia 3 min.) Kaada vesi pois. Anna kuivahtaa. Pane kylmään veteen jäähtymään.

  • Huuhdo salaatinlehdet ja linkoa ne kuiviksi.

  • Fileroi sitruuna kalvottomiksi lohkoiksi: Poista sitruunasta päät ja leikkaa kuoret hedelmälihaan asti pois. Leikkaa lohkot veitsellä irti kalvoista.

  • Kuori ja lohko munat.

  • Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla.

  • Paista tonnikalaa kuumassa pannussa oliiviöljyssä muutama minuutti molemmilta puolilta. Sen tulee paistua vain pinnalta, jolloin sisus jää raa’aksi. Leikkaa tonnikala viipaleiksi.

  • Annostele salaatti, perunat, pavut, munat, tonnikala, oliivit, saksanpähkinät ja sitruuna tarjolle. Mausta annos dijon-vinegrettikastikkeella.

Dijon-vinegretti

  • 0,5 dl valkoviinietikkaa, 1 rkl dijoninsinappia, 2 dl ekstra neitsytoliiviöljyä, merisuolaa ja rouhittua mustapippuria.

  • Vispaa etikka ja sinappi. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.