Klassinen gazpacho

20 minuuttia
247 kcal

Espanjalainen kasviskeitto on hyvin vähäkalorinen ja maistuu etenkin kuumana kesäpäivänä. Tässä reseptissä kylmä keitto saa myös raikkaat ja herkulliset lisukkeet.

gazpacho

GAZPACHO – terveellinen ja täydellisen kesäinen keitto.

© wichmann+bendtsen

Klassinen gazpacho

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 6 kypsää tomaattia
  • ½ vihreä paprika
  • ½ punasipuli
  • ½ kurkku
  • ½ kynsi valkosipulinkynttä
  • 25 g kuivahtanutta leipää
  • ½ rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Lisukkeet:

  • ¼ kurkku
  • ½ paprika
  • ¼ punasipuli
  • 30 g krutonkeja
  • ½ pieni nippu tuoreita mausteyrttejä

Valmistus

  • Paloittele keittokasvikset ja revi leipä pienemmiksi palasiksi.
  • Pane kasvikset ja loput keittoainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi, täyteläiseksi keitoksi. Mausta suolalla, pippurilla ja tarvittaessa valkoviinietikalla.
  • Jäähdytä keittoa jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua.
  • Paloittele lisukekasvikset: kurkku, paprika ja punasipuli. Annostele lisukekasvikset ja krutongit tarjolle pieniin kulhoihin.

Vinkki
Keiton voi valmistaa jo edellispäivänä ja säilyttää jääkaapissa, ja se maistuu toki myös lämmitettynä.