Talven kylmyydessä ja pimeydessä tarvitaan elämään ekstra-annos väriä ja vitamiineja – eli makeita ja mehukkaita sitrushedelmiä!
Kaupassa kannattaa ostaa kerralla isompi satsi, sillä tällä viikolla herkulliset hedelmät ovat mukana monissa resepteissä. Lisäksi sitrushedelmät sopivat myös erinomaisesti jälkiruoaksi ja välipalaksi ihan sinällään.
Viikko käynnistyy helpoilla pikkutortilloilla, joiden täytteeksi tulee muun muassa katkarapuja, appelsiinia, tomaattia ja avokadoa. Tiistaina tarjoillaan jauhelihakeittoa runsain juureksin.
Keskiviikkona tarjotaan yhden pannun kasvispastaa, jossa on mm. lehtikaalia, kesäkurpitsaa ja ricottaa sekä sitruunaa pirteyttä antamaan.
Viikon kaunein annos on broileri-sitrussalaatti. Mieliala kohenee jo pelkästä annoksen näkemisestä.
Kun salaatin kokoaa vielä värikkääseen astiaan, vaikutelma nousee aivan uudelle tasolle.
Viikonlopun kärkeen tarjotaan mausteisia lihapyöryköitä ja verigreippi-punakaalisalaattia.
Ja kun on päästy viikonloppuun, vuoden ensimmäinen viikko on taputeltu.
Sitrusteemaa jatketaan vielä viikonloppunakin, kun tehdään mehukasta klementiinikakkua kuorrutettuna kreikkalaisella jogurtilla, sitrusviipaleilla, granaattiomenansiemenillä ja mintulla. Vähemmästäkin kaamosväsymys helpottaa!
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkit
Näin leikkaat sitrushedelmän kuorettomaksi
Leikkaa hedelmälohkot "fileiksi" salaattien kaunistukseksi. Alla helpot vinkit!
Leikkaa palanen hedelmän kummastakin päästä ja aseta pohja alustaa vasten. Leikkaa kuori ylhäältä alas asti niin, että saat poistettua valkoisen osan kokonaan.
Ota hedelmä toiseen käteen ja leikkaa viipaleet irti kalvoista toisella kädellä.
Jos laitat kulhon alle, saat kerättyä leikkaamisessa valuvan mehun talteen, ja voit käyttää sitä vaikkapa marinadiin tai kastikkeeseen.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.