Broileri-sitrussalaatti

30 minuuttia
409 kcal

Kokeile herkullista broileri-sitrussalaattia, joka on täynnä makua ja vitamiineja!

Broileri-sitrussalaatti

TIESITKÖ että yksi ainoa appelsiini täyttää koko päivän C-vitamiinitarpeen?

© wichmann+bendtsen

Broileri-sitrussalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ limetin mehu
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 broilerin rintafileetä

Salaatti

  • 100 g lehtikaalia
  • 100 g punaista suippokaalia
  • 1 porkkana
  • ½ punaista paprikaa
  • ¼ kurkkua
  • 1 kevätsipulin varsi
  • ½ appelsiinia
  • ½ greippiä

Kastike

  • ½ limetin mehu
  • ½ rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • ½ rkl riisietikkaa
  • ½ rkl juoksevaa hunajaa

Koristeeksi

  • 16 maapähkinää
  • 1 kourallista korianteria

Valmistus

  • Sekoita limettimehu, soijakastike, seesamiöljy ja ripaus suolaa ja pippuria. Kääntele broilerit marinadissa, peitä kelmulla ja pane puoleksi tunniksi jääkaappiin.
  • Suikaloi kaali, raasta porkkana, kuutioi paprika ja kurkku ja hienonna kevätsipuli. Kuori ja leikkaa appelsiini ja greippi kalvottomiksi lohkoiksi. Levitä salaatti lautasille.
  • Sekoita kastikeainekset yhteen.
  • Paista broilerit pannulla molemmin puolin kullankeltaisiksi ja täysin kypsiksi. Anna jäähtyä ja viipaloi.
  • Hienonna korianteri ja pähkinät.
  • Lisää broileri salaattiin, pirskota päälle kastiketta ja koristele korianterilla ja pähkinöillä.