Viikon ruokalistalla on Lähi-Idän makuja. Maukasta ja mausteista, muttei tulista, ja runsaasti kasviksia sekä yrttejä.
Lähi-Idän ruuat ovat terveellisiä ja kasvispainotteisia, sisältävät hedelmiä ja lämpimiä mausteita. Punaista lihaa syödään vain harvoin, ja proteiini saadaan useimmiten palkokasveista ja kanasta.
Viikko alkaa kanalla ja herkullisella salaatilla, jossa on porkkanaa ja helmikuskusta.
Tiistaina on kikherneiden vuoro – tällä kertaa punaisessa linssikeitossa, joka sisältää myös manteleita.
Keskiviikkona valmistetaan kvinoa-feta-porkkanasalaattia ja tahinikastiketta.
Torstaina tarjotaan kalaa. Savulohisalaattia, kikherneitä, avokadoa, kukkakaalia ja maapähkinäkastike.
Viikonloppun lähdetään lampaan, pinaatin, tomaatin ja mintun liitolla – herkullista! Jos et pidä lampaasta, vaihda se kanaan.
Bonusreseptinä on ohutta pannuleipää jogurtin ja valkosipulin kanssa.
Ohutleipä sopii kaikkiin viikon resepteihin ja on herkkua hummuksen kanssa.
Kun nautit ruokajuomana minttuteetä, pääset oikeaan tunnelmaan. Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Täysjyvälisukkeita
Lähi-dän keittiössä käytetään lisukkeena bulguria ja kuskusryynejä. Kun valitset täysjyväversion, saat enemmän täyttävää ja terveellistä kuitua.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.