Kvinoa-feta-porkkanasalaatti ja tahinikastike

30 minuuttia
407 kcal

Herkullinen ja ruokaisa kvinoa-feta-porkkanasalaatti ja tahinikastike tarjoavat mausteisten makujen taikaa lautasen täydeltä.

Kvinoa-feta-porkkanasalaatti ja tahinikastike

HERKULLINEN JA KAUNIS SALAATTI on nopea ja helppo valmistaa.

© wichmann+bendtsen

Kvinoa-feta-porkkanasalaatti ja tahinikastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g porkkanaa
  • ½ punasipuli
  • ½ omena
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ tl juustokuminaa
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl cayennepippuria
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ dl kvinoaa
  • ½ tlk vihreitä linssejä
  • ½ vihreitä linssejä
  • 37 g fetaa
  • ½ kourallinen lehtipersiljaa

Kastike

  • 1½ rkl vaaleaa tahinitahnaa
  • ½ dl vettä
  • ½ pienen sitruunan mehu
  • ½ tl vaaleaa hunajaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Kuori ja paloittele porkkanat, punasipuli ja omena kulhoon.
  • Lisää oliiviöljy ja mausteet ja sekoita. Kaada kasvikset leivinpaperille.
  • Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta niissä on vielä puruvaraa.
  • Keitä kvinoa ohjeen mukaan ja sekoita kastike.
  • Levitä kvinoa tarjoiluastiaan ja kokoa päälle kasvikset, valutetut linssit, murustettu feta, granaattiomenan siemenet ja persiljasilppu. Lisää kastike.

VINKKI! Valmista salaatti hyvissä ajoin etukäteen, niin maut sulautuvat yhteen.


Newsletter background