Kvinoa-feta-porkkanasalaatti ja tahinikastike

30 minuuttia
407 kcal

Herkullinen ja ruokaisa kvinoa-feta-porkkanasalaatti ja tahinikastike tarjoavat mausteisten makujen taikaa lautasen täydeltä.

Kvinoa-feta-porkkanasalaatti ja tahinikastike

HERKULLINEN JA KAUNIS SALAATTI on nopea ja helppo valmistaa.

© wichmann+bendtsen

Kvinoa-feta-porkkanasalaatti ja tahinikastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g porkkanaa
  • ½ punasipuli
  • ½ omena
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ tl juustokuminaa
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl cayennepippuria
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ dl kvinoaa
  • ½ tlk vihreitä linssejä
  • ½ vihreitä linssejä
  • 37 g fetaa
  • ½ kourallinen lehtipersiljaa

Kastike

  • 1½ rkl vaaleaa tahinitahnaa
  • ½ dl vettä
  • ½ pienen sitruunan mehu
  • ½ tl vaaleaa hunajaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Kuori ja paloittele porkkanat, punasipuli ja omena kulhoon.
  • Lisää oliiviöljy ja mausteet ja sekoita. Kaada kasvikset leivinpaperille.
  • Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta niissä on vielä puruvaraa.
  • Keitä kvinoa ohjeen mukaan ja sekoita kastike.
  • Levitä kvinoa tarjoiluastiaan ja kokoa päälle kasvikset, valutetut linssit, murustettu feta, granaattiomenan siemenet ja persiljasilppu. Lisää kastike.

VINKKI! Valmista salaatti hyvissä ajoin etukäteen, niin maut sulautuvat yhteen.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background