Tällä viikolla syödään maustettua ruokaa! Mausteet lämmittävät myös mieltä. Odotettavissa on runsaasti valkosipulia, chiliä ja inkivääriä – ja mausteiden määrää voi aina halutessaan säätää suuntaan tai toiseen niin, että saa suun mukaista syötävää.
Viikko alkaa kaikille aurinkoisten makujen ystäville maistuvalla värikkäällä meksikon kulholla. Mausteista broileria, papuja, tortillalastuja, salsaa ja guacamolea.– Toiveiden täyttymys!
Kaikki keitot lämmittävät kylmällä säällä, mutta meidän thaimaalainen keittomme, jossa on punaista currya ja inkivääriä, lämmittää myös mausteisuudellaan. Siitä tulee uusi kylmän säärintaman suosikkisi.
Mausteisen maistuvat kukkakaalitortillat ovat maukas vegevaihtoehto lihatäytteisille tacoille ja tortilloille, ja sekä barbecuemarinoitu kukkakaali että avokadokastike vievät taatusti kielen mennessään.
Jo höyryävän pastapadan näkeminenkin lämmittää. Torstain pastapata lämmittää sekä kehoa että mieltä, sillä padassa on tacomausteita, valkosipulia ja jalapenoja. Resepti on myös äärimmäisen helppo ja valmistuukin lähes itsestään. Olkaapa hyvät!
Viikon viimeisenä arkipäivänä tarjotaan lihatäytteisiä pitaleipiä: marinoitua naudanlihaa, runsaasti kasviksia ja marinoitua punasipulia sekä valkosipulikastiketta. Nam! Erityisen maukasta ja mureaa lihaa saat, kun laitat lihat marinadiin jo edellisenä päivänä.
Oletko viluinen? Hemmottele itseäsi ja läheisiäsi chilin ansiosta erityisen kuumalla kaakaolla.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Maista, kun maustat
Mausteista ruokaa valmistaessa keskeinen vinkki on maistelu. Makuaisti on yksilöllinen, ja myös mausteiden vahvuus voi vaihdella erien välillä huomattavastikin. Siksi mausteissa ei kannata noudattaa pilkuntarkasti ohjeita ja käyttää yhtä paljon kuin edellisellä kerralla – ei edes silloin, kun on valmistanut samaa ruokaa ennenkin.
Lisää mausteet vähitellen ja maista välillä.
Jos ruuasta tulee liian vahvaa, sen voi usein pelastaa ranskankermalla tai muulla maitotuotteella. Intialaisessa keittiössä tarjotaan tulisen ruuan kanssa poltetta lievittävää raitaa, joka on jogurttikastike. Hapan maku taas taittuu sokerilla.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.