Terveellisiä reseptejä Päivällinen Turkkilain... Turkkilainen pitakebab Pitakebab vie ajatuksesi kuumaan ja pölyiseen, mutta niin ihanan aurinkoiseen etelään. Teksti: Signe Moesby Leth 18. huhtikuuta 2023 Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Turkkilainen pitakebab Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 150 g naudan entrecotea tai etuselkää 2 täysjyväpitaleipää Marinadi ½ kynsi valkosipulinkynsi 1 rkl oliiviöljyä ½ tl juustokuminaa ½ tl korianteria ½ tl paprikaa ¼ tl savupaprikaa ¼ tl kanelia ¼ tl chilihiutaleita merisuolaa mustapippuria Täyte ½ porkkana 75 g kaalia ¼ kurkkua 50 g kirsikkatomaatteja 2 rkl marinoitua punasipulia ½ kourallista kourallinen lehtipersiljaa Kastike ½ kynsi valkosipulinkynsi 1 dl kevytranskankermaa ¼ dl vettä ¼ tl chiliä ½ tl omenasiiderietikkaa ½ tl hunajaa tai sokeria ¼ tl juustokuminaa ¼ tl korianteria merisuolaa mustapippuria Valmistus Murskaa valkosipulinkynnet, säästä puolet kastikkeeseen, ja sekoita marinadi. Suikaloi liha ja upota viipaleet marinadiin. Raasta porkkana, suikaloi kaali ja kurkku ja halkaise tomaatit. Sekoita kastike ja lämmitä pitaleivät uunissa. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja ruskista liha pannulla öljyssä. Avaa ja täytä pitat kebablihalla, kasviksilla, punasipulilla, persiljalla ja 2 ruokalusikallisella kastiketta. VINKKI Marinoidun punasipulin ohjeet KokojyväPorkkanaKaaliKurkkuTomaatti