Turkkilainen pitakebab

Pitakebab vie ajatuksesi kuumaan ja pölyiseen, mutta niin ihanan aurinkoiseen etelään.

pitakebab

Turkkilainen pitakebab

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g naudan entrecotea tai etuselkää
  • 2 täysjyväpitaleipää

Marinadi

  • ½ kynsi valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl korianteria
  • ½ tl paprikaa
  • ¼ tl savupaprikaa
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl chilihiutaleita
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Täyte

  • ½ porkkana
  • 75 g kaalia
  • ¼ kurkkua
  • 50 g kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl marinoitua punasipulia
  • ½ kourallista kourallinen lehtipersiljaa

Kastike

  • ½ kynsi valkosipulinkynsi
  • 1 dl kevytranskankermaa
  • ¼ dl vettä
  • ¼ tl chiliä
  • ½ tl omenasiiderietikkaa
  • ½ tl hunajaa tai sokeria
  • ¼ tl juustokuminaa
  • ¼ tl korianteria
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Murskaa valkosipulinkynnet, säästä puolet kastikkeeseen, ja sekoita marinadi.
  • Suikaloi liha ja upota viipaleet marinadiin.
  • Raasta porkkana, suikaloi kaali ja kurkku ja halkaise tomaatit.
  • Sekoita kastike ja lämmitä pita­leivät uunissa.
  • Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja ruskista liha pannulla öljyssä.
  • Avaa ja täytä pitat kebablihalla, kasviksilla, punasipulilla, persiljalla ja 2 ruokalusikallisella kastiketta.

VINKKI Marinoidun punasipulin ohjeet