Turkkilainen pitakebab

25 minuuttia
542 kcal

Pitakebab vie ajatuksesi kuumaan ja pölyiseen, mutta niin ihanan aurinkoiseen etelään.

pitakebab

Turkkilainen pitakebab

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g naudan entrecotea tai etuselkää
  • 2 täysjyväpitaleipää

Marinadi

  • ½ kynsi valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl korianteria
  • ½ tl paprikaa
  • ¼ tl savupaprikaa
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl chilihiutaleita
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Täyte

  • ½ porkkana
  • 75 g kaalia
  • ¼ kurkkua
  • 50 g kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl marinoitua punasipulia
  • ½ kourallista kourallinen lehtipersiljaa

Kastike

  • ½ kynsi valkosipulinkynsi
  • 1 dl kevytranskankermaa
  • ¼ dl vettä
  • ¼ tl chiliä
  • ½ tl omenasiiderietikkaa
  • ½ tl hunajaa tai sokeria
  • ¼ tl juustokuminaa
  • ¼ tl korianteria
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Murskaa valkosipulinkynnet, säästä puolet kastikkeeseen, ja sekoita marinadi.
  • Suikaloi liha ja upota viipaleet marinadiin.
  • Raasta porkkana, suikaloi kaali ja kurkku ja halkaise tomaatit.
  • Sekoita kastike ja lämmitä pita­leivät uunissa.
  • Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja ruskista liha pannulla öljyssä.
  • Avaa ja täytä pitat kebablihalla, kasviksilla, punasipulilla, persiljalla ja 2 ruokalusikallisella kastiketta.

VINKKI Marinoidun punasipulin ohjeet

Shawarma ja kebab – mitä eroa?
Shawarma on arabiankielinen ilmaus, jota käytetään vartaassa kypsennetystä lihasta, kebab on sama turkiksi, ja kreikaksi sana
on gyros – kaikki nämä tarkoittavat
siis leikattua ja maustettua lihaa. Shawarma ja kebab voivat olla lammasta tai nautaa tai niiden sekoitusta, gyros voi olla myös porsasta. Vastaavaa lihaa voi valmistaa myös itse marinoimalla lihasuikaleita öljyssä, jossa on juusto­kuminaa, suolaa ja pippuria, ja paistamalla ne sitten pannulla.