130
g
00-laatuista vehnäjauhoa tai vahvasitkoista manitobajauhoa
1
tl
merisuolaa
Tomaattikastike
½
tlk
tomaattimurskaa
1
kourallista
kourallinen basilikaa
½
tl
sokeria
½
tl
merisuolaa
mustapippuria
Täyte:
50
g
mozzarellaa
tuoretta basilikaa
Salaatti
100
g
leikkopapuja
100
g
kirsikkatomaatteja
100
g
salaattia
Valmistus
Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää öljy ja jauhot ja vaivaa 5 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa suola ja sipaise kulhon öljyllä. Peitä ja kohota 1,5 tuntia.
Sekoita tomaattimurska, silputtu basilika, sokeri, suola ja pippuri.
Pane pizzakivi kylmään uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen.
Jätä vähän reunoja ja levitä tomaattikastike pohjalle. Revi mozzarella päälle. Kypsennä pizzakivellä noin 12 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat saavat väriä.
Papusalaatti: Napsi pavuista päät pois ja keitä 1–2 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta. Sekoita tomaatinpuolikkaat ja salaatti joukkoon.
Viimeistele pizza tuoreella basilikalla.
VINKKI Pizzataikina vain paranee, jos sen tekee edellisenä päivänä jääkaappiin. Silloin 5 g hiivaa riittää.