Täysjyvä margherita

2 tuntia
594 kcal

Kenellepä ei pitsa maistuisi? Resepti tarjoilee perinteisen margheritan uudella tvistillä.

Täysjyvä margherita

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta, 8 viipaletta

Taikina:

  • 10 g hiivaa
  • 1½ dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 80 g grahamjauhoja
  • 130 g 00-laatuista vehnäjauhoa tai vahvasitkoista manitobajauhoa
  • 1 tl merisuolaa

Tomaattikastike:

  • ½ rasia tomaattimurskaa
  • 1 kourallinen kourallinen basilikaa
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Täyte:

  • 50 g mozzarellaa
  • tuoretta basilikaa

Salaatti:

  • 100 g leikkopapuja
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g salaattia

Valmistus:

  • Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää öljy ja jauhot ja vaivaa 5 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa suola ja sipaise kulhon öljyllä. Peitä ja kohota 1,5 tuntia.
  • Sekoita tomaattimurska, silputtu basilika, sokeri, suola ja pippuri.
  • Pane pizzakivi kylmään uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen.
  • Taputtele taikinasta pyöreä, ohut pizzapohja leivinpaperiille.
  • Jätä vähän reunoja ja levitä tomaattikastike pohjalle. Revi mozzarella päälle. Kypsennä pizzakivellä noin 12 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat saavat väriä.
  • Papusalaatti: Napsi pavuista päät pois ja keitä 1–2 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta. Sekoita tomaatinpuolikkaat ja salaatti joukkoon.
  • Viimeistele pizza tuoreella basilikalla.

VINKKI Pizzataikina vain paranee, jos sen tekee edellisenä päivänä jääkaappiin. Silloin 5 g hiivaa riittää.