Yhden pannun jauhelihapasta

30 minuuttia
607 kcal

Yhden astian ateriat ovat supersuosittuja. Meidän ohjeillamme valmistat ne täysjyväpastasta ja kasviksista.

Yhden pannun jauhelihapasta

YHDELLÄ PANNULLA – Lisää hieman nestettä jos tuntuu että ruoka kuivuu liikaa ja viimeistele maku koko perheelle sopivaksi säätämällä chilin ja mausteiden määrää.

© wichmann+bendtsen

Yhden pannun jauheliha-papupasta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ sipuli
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 200 g nautajauhelihaa
  • 1½ rkl tacomaustetta
  • ½ paprika
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 1½ rkl säilöttyä jalapenoa
  • ½ tlk tomaattimurskaa
  • 1½ rkl tomaattipyrettä
  • 3½ dl lihalientä
  • 150 g täysjyväpastaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ tlk mustia papuja

Annoksiin

  • 2 rkl kevytcremefraichea
  • tuoretta korianteria

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja ruskista kattilassa yhdessä jauhelihan kanssa.
  • Lisää mausteet ja kuutioitu paprika ja kuullota vielä pari minuuttia.
  • Lisää muut ainekset paitsi pavut ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 15 minuuttia, kunnes neste on haihtunut.
  • Sekoita joukkoon valutetut pavut ja kuumenna ruoka kiehuvaksi.
  • Viimeistele annokset ruokalusikallisella kevytranskankermaa ja korianterisilpulla.

VINKKI Lue ohje läpi ja esivalmistele kaikki ainekset ennen kuin laitat pannun kuumenemaan. Muuten ensimmäiset ainekset jo käryävät kun vielä pilkot viimeisiä.