Broileria ja marokkolaista porkkana-kuskussalaattia

45 minuuttia
638 kcal

Porkkana-helmikuskussalaatti, jossa on myös rusinoita ja granaattiomenan siemeniä sekä marokkolaisittain maustettu kastike, tuovat ateriaan pienen eksoottisen säväyksen. Salaatti sopii niin naudanlihan, lampaan kuin kalankin kaveriksi.

Broileria ja marokkolaista porkkana-kuskussalaattia

PORKKANASALAATTI – Porkkana-kuskussalaatti ja broileria

© Betina Hastoft

Broileria ja marokkolaista porkkana-kuskussalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 2 broilerin rintaleikettä
  • oliiviöljyä
  • 1 rkl dukkah-maustesekoitusta
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ¼ kg erivärisiä porkkanoita
  • 1 dl helmikuskusia
  • ¼ l kasvislientä
  • 25 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ¼ tl hunajaa
  • 25 g rusinoita
  • ¼ granaattiomenaa
  • ½ kourallista minttua
  • ½ kourallista korianteria

Valmistus

  • Sipaise rintaleikkeet öljyllä ja taputtele pintaan ruokalusikallinen dukkahia sekä suolaa ja pippuria.
  • Kypsennä 190 asteessa noin 30 ­minuuttia, kunnes broileri on läpi­kypsää ja pinta rapea.
  • Tee porkkanasta mandoliinilla pitkiä suikaleita tai raasta ne karkeaksi.
  • Keitä helmikuskus lihaliemessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
  • Kuutioi aprikoosit.
  • Sekoita 2 rkl öljyä, etikka, 1 rkl dukkahia, hunaja, suolaa ja pippuria ja sekoita porkkanasuikaleiden joukkoon.
  • Lisää rusinat ja granaattiomenan siemenet. Tarkista suola ja pippuri.
  • Viimeistele salaatti yrteillä.

VINKKI Dukkah on egyptiläinen mausteseos, jossa on paahdettuja pähkinöitä, siemeniä ja mausteita.

VINKKI Voit muunnella ohjetta vaihtamalla etikan sitruuna­mehuun ja ripaukseen sokeria, korvaamalla granaatti­omenan appelsiinilla tai omenalla ja rusinat karpaloilla.

Kunto Plus nro 7/2023