Superhelppo punakaaliresepti

1 tunti

Punakaali maistuu myös lämpimänä. Tämä helppo punakaalisalaatti onnistuu joka kokilta.

Punakaalista on moneksi! Tämä helppo ja herkullinen lämmin punakaalisalaatti valmistuu alle tunnissa ja onnistuu taatusti jokaiselta kotikokilta. Ohjeesta riittää kuudelle syöjälle.

Punakaalilisuke sopii mainiosti esimerkiksi liharuokien kaveriksi, ja se tuo herkullisen maun lisäksi kaunista väriä lautaselle. Kokeile vaikkapa joulupöydässä kinkun kanssa!

Superhelppo punakaaliresepti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 3 kg punakaalia
  • 450 g hunajaa
  • 3 dl omenasiiderietikkaa
  • 75 g voitaa
  • 3 dl punaviinimarjamehua

Ohje

  • Hienonna punakaali.
  • Sulata voi kattilassa ja lisää punakaali.
  • Lisää hunaja, mehu ja omenasiiderietikka.
  • Kiehauta ja käännä sitten levy pienemmälle.
  • Anna kiehua hiljakseen noin 45 minuuttia.
  • Kun punakaali on pehminnyt, käännä levy pois päältä. Jos haluat jättää punakaalin hieman "al dente", lyhennä kypsennysaikaa.
  • Tarjoile lämpimänä.

Muutaman aineksen resepti on superhelppo – rentoa ja terveellistä kotikokkailua parhaimmillaan.

Myös perheen pienimmät voivat osallistua punakaalilisukkeen valmistukseen ja tutustua näin kenties uuteen makuelämykseen raaka-aineen käsittelystä alkaen.

Herkullisia ruokailuhetkiä!

LUE MYÖS: 9 terveellistä ja herkullista punakaalisalaattia

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.