Paistettu riisi, kananmunaa ja kasviksia

30 minuuttia
576 kcal

Keitetyn riisin lopuista saa nopeasti herkullisen aterian. Kokeile tätä vähäkalorista versiota, joka sisältää paistettua riisiä, kananmunaa, papuja ja runsaasti kasviksia.

paistettua riisiä ja kasviksia

PAISTETTU RIISI – Loistava tapa tyhjentää vihanneslokero ja saada helppo ja herkullinen arkiruoka hetkessä pöytään.

© wichmann+bendtsen

Paistettua riisiä, kasviksia ja kananmunaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 kynsi valkosipulinkynsi
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 150 g kuorittuja edamamepapuja
  • 250 g keitettyä ruskeaa riisiä jäähdytettynä
  • 4 munaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • ½ rkl akaasiahunajaa/sokeria
  • limetin mehu
  • 1 rkl kalakastiketta (nam pla)
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria, vasta rouhittua

Annoksiin:

  • 1 nippu tuoretta korianteria
  • Puoli nippua kevätsipuleita
  • 1 Punainen chili

Valmista paistettu riisi, kananmunaa ja kasviksia näin

  • Kuullota hienonnettua sipulia, porkkanoita ja paprikoita sekä raastettua inkivääriä ja murskattua valkosipulia öljyssä 5 minuuttia.
  • Lisää edamamepavut ja kypsä riisi. Kuumenna.
  • Siirrä ainekset pannun reunoille.
  • Vatkaa munat ja kaada pannun keskelle. Sekoita, kunnes munat hyytyvät. Sekoita munamassa riisiin ja vihanneksiin ja paista pari minuuttia alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen.
  • Sekoita soija, hunaja, limetinmehu ja kalakastike ja kaada ruuan päälle. Sekoita hyvin ja paista vielä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Ripottele päälle hienonnettua korianteria, kevätsipulia ja chiliä.

VINKKI Kata pöytään syömäpuikot! Niillä on hauska syödä ja tulee myös syötyä hitaammin.

VINKKI Jos jääkaapissa ei ole valmiiksi kypsennettyä riisiä, keitä 65 g täysjyväriisiä tai 100 g valkoista.


Paistettu riisi – kun haluat hyvää helposti

Paistettu riisi kananmunan ja kasvisten kera on loistava valinta sekä perheaterialle että yksin syötäväksi. Siitä saa helposti nopean päivällisen kaiken kiireen keskellä, ja se on täydellinen tapa päästä eroon ruuantähteistä tai tyhjentää jääkaappi.

Se on myös helposti muunneltava. Siihen voi panna kasviksia mielensä mukaan, ja joukkoon voi myös lisätä esimerkiksi broileria tai muuta proteiininlähdettä.

1 Onko paistettu riisi terveellistä?


Riisi on sinänsä ihan terveellistä, etenkin kun käytät täysjyväriisiä ja noudatat suositeltuja kypsennysohjeita. Täysjyväriisistä ei ole poistettu ulommaista kuorta, joten sen terveelliset ravintoaineet ovat tallella.

Jos haluat käyttää valkoista riisiä, valmista paistettu riisi kananmunan ja kasvisten kanssa esimerkiksi parboil-riisistä. Se on esikypsennetty kuorineen niin, että suuri osa sen vitamiineista ja kivennäisaineista säilyy.

Kun lisäät riisin joukkoon kasviksia ja kananmunaa, niistäkin saa runsaasti hyviä ravintoaineita.

Lue myös: Ruokaideoita: Helppo ja terveellinen ruoka | Yli 100 reseptiä

2 Mikä riisi sopii paistettuun riisiin parhaiten?


Paistettu riisi voidaan valmistaa mistä tahansa riisistä, ja parasta on, että voit käyttää siihen edellisen päivän riisintähteet, jolloin lounas tai päivällinen syntyy erityisen nopeasti.

Lue myös: Vähennä ruokahävikkiä näin

paistettu riisi ja kasvikset valmistumassa pannulla

PAISTETTU RIISI on nopea valmistaa, ja sitä on helppo muunnella.

© iStock

3 Mistä paistettu riisi on lähtöisin?


Paistettu riisi on alun perin lähtöisin Kaakkois-Aasiasta, ja siitä on tullut erittäin suosittua kaikkialla maailmassa.