Paistettu riisi, kananmunaa ja kasviksia
Keitetyn riisin lopuista saa nopeasti herkullisen aterian. Kokeile tätä vähäkalorista versiota, joka sisältää paistettua riisiä, kananmunaa, papuja ja runsaasti kasviksia.
Keitetyn riisin lopuista saa nopeasti herkullisen aterian. Kokeile tätä vähäkalorista versiota, joka sisältää paistettua riisiä, kananmunaa, papuja ja runsaasti kasviksia.
Paistettu riisi kananmunan ja kasvisten kera on loistava valinta sekä perheaterialle että yksin syötäväksi. Siitä saa helposti nopean päivällisen kaiken kiireen keskellä, ja se on täydellinen tapa päästä eroon ruuantähteistä tai tyhjentää jääkaappi.
Se on myös helposti muunneltava. Siihen voi panna kasviksia mielensä mukaan, ja joukkoon voi myös lisätä esimerkiksi broileria tai muuta proteiininlähdettä.
Riisi on sinänsä ihan terveellistä, etenkin kun käytät täysjyväriisiä ja noudatat suositeltuja kypsennysohjeita. Täysjyväriisistä ei ole poistettu ulommaista kuorta, joten sen terveelliset ravintoaineet ovat tallella.
Jos haluat käyttää valkoista riisiä, valmista paistettu riisi kananmunan ja kasvisten kanssa esimerkiksi parboil-riisistä. Se on esikypsennetty kuorineen niin, että suuri osa sen vitamiineista ja kivennäisaineista säilyy.
Kun lisäät riisin joukkoon kasviksia ja kananmunaa, niistäkin saa runsaasti hyviä ravintoaineita.
Lue myös: Ruokaideoita: Helppo ja terveellinen ruoka | Yli 100 reseptiä
Paistettu riisi voidaan valmistaa mistä tahansa riisistä, ja parasta on, että voit käyttää siihen edellisen päivän riisintähteet, jolloin lounas tai päivällinen syntyy erityisen nopeasti.
Lue myös: Vähennä ruokahävikkiä näin
Paistettu riisi on alun perin lähtöisin Kaakkois-Aasiasta, ja siitä on tullut erittäin suosittua kaikkialla maailmassa.