KUNTO PLUS kokeilee: treenibootcamp

Kiinnostaisiko muutaman kilon karistaminen mutta ankara laihdutuskuuri ei niinkään? Kenties treenibootcamp on ratkaisu juuri sinulle. Lue, mitä koehenkilömme piti treenibootcampista – tuliko tuloksia?

Annen kokemukset treenibootcampista

LISÄÄ LIIKUNTAA: TREENIBOOTCAMP Lihaskunto­treeni ja intervallit auttoivat Annen karistamaan ylimääräisiä kiloja.

© Thomas Dahl

Näin keho kiinteytyy ja paino putoaa treenibootcampilla

Treenibootcamp sopii jokaiselle, joka on valmis satsaamaan sekä terveyteensä että kehon kiinteyttämiseen säännöllisellä treenillä.

Lue lisää treenibootcampista ja katso tehokas ohjelma kehon kiinteyttämiseen kuntosalitreenillä.

Treenibootcampin perusperiaatteet

  • Tee lihaskuntoharjoitteita 60 minuutin ajan 3 kertaa viikossa.

  • Lisää arkiliikuntaa. Kävele vähintään 10 000 askelta päivässä.

Katso koehenkilömme Annen tulokset täältä ja lue hänen kokemuksistaan täältä.

Treenibootcampin plussat ja miinukset

Plussat

  • Sen lisäksi, että kulutat paljon energiaa, lihasvoima kasvaa ja keho kiinteytyy ja voit muutenkin entistä paremmin. Liikunta myös ehkäisee tyypin 2 diabetesta, luukatoa ja elintapasairauksia.

  • Runsas liikkuminen jättää ruokavalioon varaa vähän herkutellakin. Teoriassa tällä menetelmällä pitäisi voida syödä mitä haluaa, kunhan lisää treeniä riittävän paljon.

  • Lihasten kasvu tehostaa myös lepoaineenvaihduntaa.

Miinukset

  • Lihakset painavat enemmän kuin rasva, joten aluksi voi tuntua siltä, ettei paino putoa tai että paino suorastaan nousee, mikä voi verottaa motivaatiota.

  • Treeniin tarvitaan paljon aikaa, ja vaatii paljon tahdonvoimaa saada aina lähdetyksi liikkeelle.

  • Rankka treeni voi lisätä ruokahalua, joten ruokaa saattaa kulua jopa enemmän kuin sitä on kulutettu, mistä syystä on hyvä tarkkailla annoksiaan.

Jos treenibootcamp kiinnostaa, lue täältä lisää vinkkejä ja ota haltuun kehoa kiinteyttävä treeniohjelma!

Anne testasi treenibootcampia – miten se sujui ja tuliko tulosta?

Kiinteämpi keho treenibootcampilla

Vahvat käsivarret ovat vain yksi treenin tuloksista. Käsivarret kiinteytyivät kokonaista 5 cm.

© Thomas Dahl

Koehenkilömme Anne

Anne, 32, on opettaja, naimisissa ja pienten lasten äiti. Kaksi raskautta alle kolmessa vuodessa jättivät jälkensä, ja Anne on motivoitunut laihduttamaan kertyneet 12 kiloa, mutta ei halua noudattaa mitään tiukkoja sääntöjä. Hän syö mielellään jotain hyvää illan päätteeksi – siksi että nauttii makeasta – ja treeni on aikaisemmin ollut osa hänen elämäänsä.

Treenibootcamp käytännössä

Jos haluat tehdä kuten Anne, tee lihaskuntoharjoitteita 60 minuuttia 3 kertaa viikossa. Kaikki suuret lihasryhmät tulee käydä läpi joka kerta, ja itsensä on haastettava kunnolla. Vastuksen tulee olla niin suuri, että jaksat vain 10–12 toistoa yhteen menoon. Kuntosalitreenin lisäksi tarvitaanä arkiaktiivisuutta, johon kuuluu vähintään 10 000 askelen ottamista päivittäin, jotta verenkierto tehostuu ja energiankulutus kasvaa.

Annea kehotettiin myös syömään enemmän kasviksia, välttämään makeisia, limsaa ja leivoksia sekä tarkkailemaan ruoka-annostensa kokoa. Mitään kieltoja ei kuitenkaan asetettu eikä dieettiin kuulunut mitään erityistä ravinto-ohjelmaa.

Anne treenasi kokeilun aikana omavalmentajan kanssa pari kertaa viikossa.

Jos Annen ohjelma kuulostaa liian aikaavievältä, tämä treeniohjelma tarjoaa vastaavanlaisia hyötyjä hieman vähemmällä vaivalla.

Annen tulokset

IKÄ: 32 v

PITUUS: 172 cm

Treenibootcampin vaikutukset ennen- ja jälkeen-kuvissa.

Rasvaprosentti putosi merkittävästi ja sen lisäksi Anne hoikistui selvästi niin vyötäröltä, käsivarsista kuin reisistäkin.

© Thomas Dahl
Annen mitat ennen treenibootcampia ja sen jälkeen.
Anne laihtui 6,2 kg 5 viikossa.

FEDT-6-2-KG-ANNES-TRAENINGSBOOTCAMP Anne laihtui 6,2 kg 5 viikossa.

© Thomas Dahl

Annen vinkit

Älä keskity painoon

Katso sen sijaan peiliin, käytä mittanauhaa ja seuraa kehitystäsi. Tarkkaile myös käyttämäsi vastuksen kasvua ja toistoja.

Liikkeelle joka päivä

Vaikka välillä tuntuu, ettei jaksaisi, pakota itsesi liikkeelle ja treenaamaan. Treeni antaa lisää energiaa ja piristää mielialaakin.

Katso täältä lisää vinkkejä sekä treeniohjelma kehon kiinteyttämiseen kuntosalitreenin avulla.

Annen kokemukset treenibootcampista

Mikä bootcampissa oli parasta?

Se, ettei tarvinnut vältellä mitään ruokia. Sain syödä pullaa ja suklaatakin, mutta laihduin siitä huolimatta. Sen lisäksi, että olen nyt hoikempi, olen myös paljon vahvempi kuin ennen! Pystyn tekemään treenissä enemmän toistoja ja olen myös saanut lisätä vastusta aikaisemmasta.

Millaisia haasteita kohtasit?

Minulla on ollut hirveä kiire ja kalenteri on ollut täynnä tapaamisia, olen kärsinyt migreenikohtauksista, ja lapsetkin ovat sairastaneet, joten treeniajan löytäminen on ollut ajoittain aivan erityisen vaikeaa.

Kuinka sitten löysit riittävästi aikaa?

Puolisoni on ollut valtavasti avuksi kotitöissä, niin että olen voinut mennä töistä suoraan salille, ja ruoka on ollut pöydässä valmiina kotiin tultua. Oli myös äärettömän motivoivaa, kun siskoni antoi minulle jo ihan alussa askelmittarin, niin että olen voinut seurata, että saan varmasti tarpeeksi liikuntaa päivän mittaan. Olen toisinaan jopa pakottanut ­itseni illalla ulos lasten kanssa – toinen potkupyörällään ja toinen vaunuissa – päästäkseni päivän aktiivisuustavoitteeseeni ja saadakseni 10 000 askelta täyteen.

Näin siinä kävi

8 viikon kuluttua

Anne on laihtunut 0,7 kg lisää

”Bootcampin aikana treenasin 2–3 kertaa viikossa, ja pyrin siihen yhä, mutta usein ehdin kuitenkin treenata vain yhden kerran. Pyrin myös syömään vain yhden ruoka-annoksen aterialla, mutta jotkin huonot tavat ovat hiipineet takaisin – on todella vaikea syödä riittävästi kasviksia ja välttää kaikkia tyhjiä kaloreita. Haluaisin kyllä vielä laihtua lisää, joten tavoitteena on jatkaa treeniä piakkoin. Sain todella paljon virtaa siitä, että treenasin 2–3 kertaa viikossa ja haluaisin tavoittaa sen tunteen uudelleen.”

Haaste jatkossa:

Jos arki on kiireistä, treeniin voi olla vaikea löytää niin paljon aikaa, kuin bootcamp vaatii. Lisäksi vammariski vaanii, jos treeni aloitetaan liian rajusti eikä palautumisesta huolehdita.

Strategia: Vähennä hiukan treeniä, ja keskity kahteen asiaan: treeniin ja ruokailutottumuksiin. Treenaa mieluiten aina tiettyinä päivinä ja merkitse treenipäivät sekä omaan että muiden perheenjäsenten kalentereihin, jotta ne varmasti toteutuvat. Jatka 10 000 askeleen päivävauhtia. Pienikin päivittäinen panostus vuoden kaikkina 365 päivänä tekee hyvää terveydelle ja helpottaa painonhallintaa.