6 vaihtoehtoa työpaikkapullalle
Monilla työpaikoilla on tapana juhlistaa makeilla herkuilla niin syntymäpäiviä kuin lomalle lähtöä – ja mitä vain keksitäänkin. Tässä kuusi terveellistä vaihtoehtoa kakku- ja pullatarjoilulle!
Monilla työpaikoilla on tapana juhlistaa makeilla herkuilla niin syntymäpäiviä kuin lomalle lähtöä – ja mitä vain keksitäänkin. Tässä kuusi terveellistä vaihtoehtoa kakku- ja pullatarjoilulle!
”Kyllä sinä nyt yhden palan voit ottaa.”
”Mitä, eikö kelpaa?”
Työpaikalla kollegan kakku- tai pullatarjoilu on herkun välttelijälle melkoinen miinakenttä.
Monissa työyhteisöissä yhteinen herkuttelu milloin minkäkin syyn varjolla on vakiintunut perinne. Se on sinänsä mukava tapa kokoontua kollegoiden kanssa, mutta jos syystä tai toisesta ei halua syödä tarjottuja herkkuja, paine voi olla kova.
Kiinnostaako paasto? Tällainen on pätkäpaasto
Tällaisessa tilanteessa on kaksi vaihtoehtoa.Yksi ratkaisu on tuoda pöytään vaihtoehtoja makeille herkuille. Toinen ratkaisu on muuttaa työpaikkaherkuttelun kulttuuria niin, että syömisen väliin jättämisestä tehdään kaikille hyväksyttyä, eikä selittelyjä tarvita.
Ensimmäisestä ratkaisusta esimerkkinä on oma työpaikkani. Meillä on nimittäin täällä toimituksessa eräs kollega, joka leipoo maailman parhaita sämpylöitä. On aina juhlaa, kun hän tuo niitä tarjolle. Toinen kollega taas tarjoaa syntymäpäivänään upean hedelmäkattauksen.
Ei kuitenkaan pitäisi olla kiellettyä kieltäytyä jonkin syyn vuoksi tai ilman mitään syytäkään. Seuraavassa vinkkini molempien vaihtoehtojen toteutukseen.