Marjoja ja parsakaalia pakastepusseissa
Energiatehokkuutta parantava valinta

Pakastepussien avulla pakastimen saa pakattua tiiviisti, jolloin hukkatilaa jää vähemmän.

© iStock

Pakastepussit ovat kätevä apu keittiössä

Mietitkö, mihin pakastepusseja kannattaa käyttää? Kerromme keittiön kätevästä apurista kaiken olennaisen.

tiistai 17. syyskuuta 2019 teksti A. Stærke

Käyttökohteet

Uudelleensuljettava pakastepussi sopii kaikkien elintarvikkeiden säilyttämiseen. Erityisen hyvin se toimii nimensä mukaisesti ruoan pakastamisessa, sillä, toisin kuin monet muut muovit, pakastepussin muovi on suunniteltu kestämään alhaisia lämpötiloja. Pakasterasiat kestävät myös pakastamista, mutta pakastepussi vie niitä vähemmän tilaa pakastimessa, joten pusseja käyttämällä saat pakattua pakastimen tiiviimmin.

Muistettavaa

Kaikkia pakastepusseja ei ole tarkoitettu kuumalle tai edes lämpimälle ruoalle. Jos tarvitset kuumuutta kestävän pussin, valitse niin kutsuttu pakasta-lämmitä-säilytä-pussi, jonka voi laittaa pakastimesta vaikka suoraan kuumaan vesihauteeseen tai mikroon. Ole siis tarkkana muovipussi­hyllyllä ja valitse käyttö­tarkoitukseen sopiva pussi. Pussiin painettu kirjoituskohta helpottaa pakastuspäivän merkitsemistä.

Muovipusseja on vaikka minkälaisia, mutta ruokaa kannattaa säilyttää vain tähän käyttöön tarkoitetuissa pusseissa. Pidä siis roska- ja ostoskassit kaukana ruoasta!

Hyviä neuvoja

  • Valmiiksi pakatun lihan voi pakastaa omassa pakkauksessaan. Tuoretiskiltä ostettu liha kannattaa pakastaa pakastepussissa. 
  • Purista ylimääräinen ilma ­pois pussista mahdollisimman tarkkaan ennen sulkemista ja pakastamista – sisältö jäätyy nopeammin, eikä elintarvikkeen laatu kärsi.

Asiantuntija: Stine Müller, projektipäällikkö, riippumaton Kuluttajaneuvontaorganisaatio Tænk

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee