Pitsapala muovikelmussa
Mieti kelmun käyttöä tarkkaan

Muovikelmu ei ole kaikkein huonoin valinta mutta ei varsinaisesti ympäristön ystäväkään.

Muovikelmu on helppo mutta ei kaikkein ympäristöystävällisin valinta

Muovikelmu eli elmukelmu ei ole ympäristön ylin ystävä, mutta sopii hyvin esimerkiksi kannettomien säilytysastioiden peittämiseen. Voit kierrättää kelmun muovijätteen mukana, kunhan siinä ei ole PVC-muovia.

tiistai 17. syyskuuta 2019 teksti A. Stærke

Käyttökohteet

Muovikelmun eli elmukelmun käsittely voi olla vaikeaa, sillä kelmu tarttuu ja rypistyy helposti. Muutoin kelmu on kätevä ratkaisu ruoan säilyttämiseen esimerkiksi kannettomissa astioissa, jotka voi peittää kelmulla. Kertakäyttöinen kelmu ei ole erityisen ympäristöystävällinen valinta, joten kannattaa panostaa muihin säilytysratkaisuihin ja käyttää kelmua vain, kun se on ehdottomasti tarpeen.

Muistettavaa

Varmista, ettei kelmu sisällä PVC:tä, sillä muutoin kelmusta voi päästä ruokaan ftalaatteja, joiden epäillään häiritsevän hormonitoimintaa. Onneksi PVC:tä käytetään nykyisin kelmussa varsin harvoin, joten kelmu on pääosin turvallinen valinta. Muovikelmua ei saa laittaa mikroon, ellei pakkauksessa erikseen mainita, että kelmu on mikronkestävää. Useimmat kelmut kestävät pakastuksen, mutta tarraominaisuus voi heiketä kylmässä.

Asiantuntija: Stine Müller, projektipäällikkö, riippumaton Kuluttajaneuvontaorganisaatio Tænk

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee