Muovikelmu on helppo mutta ei kaikkein ympäristöystävällisin valinta

Muovikelmu eli elmukelmu ei ole ympäristön ylin ystävä, mutta sopii hyvin esimerkiksi kannettomien säilytysastioiden peittämiseen. Voit kierrättää kelmun muovijätteen mukana, kunhan siinä ei ole PVC-muovia.

Pitsapala muovikelmussa

MIETI KELMUN KÄYTTÖÄ TARKKAAN Muovikelmu ei ole kaikkein huonoin valinta mutta ei varsinaisesti ympäristön ystäväkään.

Käyttökohteet

Muovikelmun eli elmukelmun käsittely voi olla vaikeaa, sillä kelmu tarttuu ja rypistyy helposti. Muutoin kelmu on kätevä ratkaisu ruoan säilyttämiseen esimerkiksi kannettomissa astioissa, jotka voi peittää kelmulla. Kertakäyttöinen kelmu ei ole erityisen ympäristöystävällinen valinta, joten kannattaa panostaa muihin säilytysratkaisuihin ja käyttää kelmua vain, kun se on ehdottomasti tarpeen.

Muistettavaa

Varmista, ettei kelmu sisällä PVC:tä, sillä muutoin kelmusta voi päästä ruokaan ftalaatteja, joiden epäillään häiritsevän hormonitoimintaa. Onneksi PVC:tä käytetään nykyisin kelmussa varsin harvoin, joten kelmu on pääosin turvallinen valinta. Muovikelmua ei saa laittaa mikroon, ellei pakkauksessa erikseen mainita, että kelmu on mikronkestävää. Useimmat kelmut kestävät pakastuksen, mutta tarraominaisuus voi heiketä kylmässä.

Asiantuntija: Stine Müller, projektipäällikkö, riippumaton Kuluttajaneuvontaorganisaatio Tænk

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background