Muovirasiat kestävät pitkään

Muovirasiat sopivat mainiosti ruuan säilytykseen, sillä useimpia niistä voi lämmittää ja pakastaa ja käyttää uudelleen lukemattomia kertoja. Muista kuitenkin muutama tärkeä asia.

Muovirasioita

Tarkista rasian pohjan merkinnöistä, kestääkö rasia kuumaa ja kylmää.

© iStock

Käyttökohteet

Kestävä muovirasia on yleensä hyvä valinta – sekä terveyden että ympäristön kannalta. Elintarvikemuovia säädellään tiukasti lailla, joten turvallisuuteen voi luottaa. Jotkut rasiat kestävät sekä kylmää että kuumaa, joten ne sopivat niin pakastimeen kuin mikroonkin. Tarkista käyttämäsi rasian ominaisuudet pohjan merkinnöistä.

LUE MYÖS: Kauanko ruoka säilyy pakkasessa?

Muistettavaa

Käytätkö uudelleen esimerkiksi muovisia jäätelörasioita? Se on ok, kunhan säilytät niissä alkuperäistä sisältöä muistuttavaa ruokaa. Eli jäätelörasiassa voi säilyttää jäätelön kaltaista ruokaa mutta ei vaikkapa happamia elintarvikkeita, koska ne voivat aiheuttaa haitallisten aineiden liukenemisen ruokaan rasian pinnasta.

Muista

  • Muovirasiaa on hyvä nuuhkaista ennen ostamista. Jos se tuoksuu kovin muoviselle, se kannattaa jättää hyllyyn, sillä siitä voi vapautua haitallisia aineita.
  • Pese uudet rasiat ennen ensimmäistä käyttöä, niin pääset eroon pintaan mahdollisesti tarttuneista aineista.

Säilykkeet - Jos avaat säilykepurkin, mutta et käytä kaikkea sisältöä kerralla, siirrä loppu sisältö toiseen astiaan, esimerkiksi muovirasiaan. Avatusta säilykepurkista voi liueta ruokaan haitallisia aineita, joten varminta on laittaa tyhjä purkki saman tien kierrätykseen.

Asiantuntija: Stine Müller, projektipäällikkö, riippumaton Kuluttajaneuvontaorganisaatio Tænk