Kannellisia lasipurkkeja
Käytä ruokien säilytykseen lasisia säilytysastioita tai esimerkiksi pestyjä hillopurkkeja. © iStock

Uudelleenkäytettävät säilytysastiat säästävät ympäristöä

Lasiset säilytysastiat ovat ympäristön kannalta paras valinta. Kerromme, miten niitä kannattaa käyttää kotikeittiössä.

tiistai 17. syyskuuta 2019 teksti Anne-Cathrine Stærke

Käyttökohteet

Lasipurkit ja -rasiat sopivat kaikkien elintarvikkeiden ja ruokien säilytykseen, ja lasi on myös turvallinen vaihtoehto, koska lasista ei irtoa lainkaan kemikaaleja ruokaan. Jotkut lasirasiat sopivat niin mikroon, uuniin, pakastimeen kuin jääkaappiinkin. Kestävä lasirasia säästää ympäristöää mutta vie tilaa pakastimessa.

Muistettavaa

Kaikki lasirasiat eivät kestä kuumaa, joten tarkista asia, ennen kuin kaadat esimerkiksi kuumaa kastiketta lasirasiaan. Jos käytät vanhoja hillopurkkeja tms. ruoan säilytykseen, pidä ne pystysuorassa, jotta sisältö ei joudu kosketuksiin kannen kanssa. Kannesta saattaa liueta ruokaan haitallista bisfenoli A:ta (BPA).

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee