Voipaperi on käytännöllinen ympäristön ystävän valinta

Täysin kompostoituva voipaperi on ympäristöystävällinen tapa pakata ja säilyttää ruokaa. Muista valita paperi, joka ei sisällä fluoriyhdisteitä.

Makkaraleipiä voipaperissa

TARKKANA PAPERIHYLLYLLÄ Valitse Joutsenmerkillä varustettu voipaperi, niin vältät samalla fluoriyhdisteitä sisältävät paperit.

© iStock

Käyttökohteet

Voipaperi ja pergamiini sopivat hyvin esimerkiksi eväsleipien pakkaamiseen. Voipaperi on ympäristöystävällinen valinta, sillä se on täysin kompostoituvaa. Osa leivinpapereistakin on kompostoituvia, ja niitä voi käyttää kelmun sijasta.

Muistettavaa

Jotkut voi- ja leivinpaperit voivat sisältää fluoriyhdisteitä, mutta tämän ongelman voi välttää käyttämällä Joutsenmerkillä varustettua paperia. Fluoriyhdisteet kuormittavat luontoa, sillä ne eivät hajoa luonnossa, ja lisäksi ne voivat siirtyä paperista ruokaan ja vahingoittaa immuuni­järjestelmää. Fluoriyhdisteiden epäillään myös aiheuttavan syöpää ja häiritsevän hormonitoimintaa.

Nykyään on saatavilla myös monenlaisia kierrätysmateriaaleista valmistettuja uudelleenkäytettäviä eväspusseja ja kelmuja. Niitä myyvät esimerkiksi ekokaupat.

Uudelleenkäytettäviä eväspusseja

Asiantuntija: Stine Müller, projektipäällikkö, riippumaton Kuluttajaneuvontaorganisaatio Tænk

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background