Voipaperi on käytännöllinen ympäristön ystävän valinta

Täysin kompostoituva voipaperi on ympäristöystävällinen tapa pakata ja säilyttää ruokaa. Muista valita paperi, joka ei sisällä fluoriyhdisteitä.

Makkaraleipiä voipaperissa

TARKKANA PAPERIHYLLYLLÄ Valitse Joutsenmerkillä varustettu voipaperi, niin vältät samalla fluoriyhdisteitä sisältävät paperit.

© iStock

Käyttökohteet

Voipaperi ja pergamiini sopivat hyvin esimerkiksi eväsleipien pakkaamiseen. Voipaperi on ympäristöystävällinen valinta, sillä se on täysin kompostoituvaa. Osa leivinpapereistakin on kompostoituvia, ja niitä voi käyttää kelmun sijasta.

Muistettavaa

Jotkut voi- ja leivinpaperit voivat sisältää fluoriyhdisteitä, mutta tämän ongelman voi välttää käyttämällä Joutsenmerkillä varustettua paperia. Fluoriyhdisteet kuormittavat luontoa, sillä ne eivät hajoa luonnossa, ja lisäksi ne voivat siirtyä paperista ruokaan ja vahingoittaa immuuni­järjestelmää. Fluoriyhdisteiden epäillään myös aiheuttavan syöpää ja häiritsevän hormonitoimintaa.

Nykyään on saatavilla myös monenlaisia kierrätysmateriaaleista valmistettuja uudelleenkäytettäviä eväspusseja ja kelmuja. Niitä myyvät esimerkiksi ekokaupat.

Uudelleenkäytettäviä eväspusseja

Asiantuntija: Stine Müller, projektipäällikkö, riippumaton Kuluttajaneuvontaorganisaatio Tænk

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background