NettitreeniRuokalistaReittisuunnitteluReseptit
Etsi
Oma sivu
Kirjaudu
    NettitreeniRuokalistaReittisuunnitteluReseptit
Sulje
Kirjaudu
Etusivulle
    • KUNTO PLUSsan reittisuunnittelu
    • Laadi reitti
    • Omat reitit
    • TREENI
    • Treeniohjelmat
    • Nettitreeni
    • Pikatreeni
    • Harjoitteet
    • Voimaharjoittelu
    • Jooga
    • Urheiluvammat
    • Treenivaatteet ja -varusteet
    • Cooperin testi – kuntotesti
    • Juoksu
    • Kävely
    • Juoksuohjelmat
    • 5 km
    • 10 km
    • Puolimaraton
    • Maraton
    • Intervallijuoksu
    • RESEPTIT
    • Ruokaohjeet
    • Päivällinen
    • Lounas
    • Aamiainen
    • Leipä ja sämpylät
    • Salaatti
    • Leivonnaiset
    • Letut ja lettutaikina
    • Jälkiruoka
    • Terveelliset välipalat
    • Smoothiet
    • Mehut
    • Kasvisruoka
    • Muunna grammat desilitroiksi
    • TERVEELLISTÄ RUOKAA
    • Ravitsemusneuvoja
    • Treeni ja ravinto
    • Terveellisiä elintarvikkeita
    • LAIHDUTUS
    • Painonhallinta
    • KUNTO PLUS Ruokavalio
    • Laihdutusvinkit
    • Litteä vatsa
    • Energiankulutus
    • Painoindeksilaskuri
    • Kalorilaskuri
    • Laske kulutuksesi
    • TERVEYS
    • Ennaltaehkäisy
    • Sydän
    • Syöpä
    • Stressi
    • Uni
    • Hyvinvoiva vatsa
    • Psykologia
    • Seksi
    • Raskaus
    • Meditaatio
    • Kauneus ja hyvinvointi
  • Tilaa lehti
  • Etukauppa tilaajille
  • Mikä on KUNTO PLUS?
  • Tutustu lehteen
  • Asiakaspalvelu
  • Omat tiedot
  • Tallennetut artikkelit
  • Kirjaudu ulos
Terveellisiä reseptejä
Ruokaohjeet
Viikon ruo...

Viikon ruokalista

Parsakaalisalaatti ja rapeaa pekonia
Viikko 8

Lihaa vain mausteeksi

Lihansyönnin vähentämiseen on monia syitä, kuten ilmastonmuutoksen torjunta ja oma terveys. Jos olet suuri liharuokien ystävä, lihansyönnin vähentämäinen on vaikea rasti, koska lihasta on helppo saada hyvää. Ratkaisu on käyttää lihaa vain mausteena. Tämän viikon resepteissä olemme tehneet juuri niin.

Ilmakuivattu kinkku ja pekoni ovat hyviä valintoja silloin, kun haluaa paljon makua pienestä määrästä. Tällä viikolla muun muassa maanantaina ripotellaan parsakaalisalaattiin mausteeksi rapeaa pekonia.

Tiistaina thaikeittoon saadaan täyteläistä makua chilikatkaravuista, ja keskiviikkona käytetään parmankinkkua tomaatti-chilispagettiin. Lapsiperheissä pienimpien makusilmuja voi säästellä ottamalla osan syrjään ennen chilin lisäämistä.

Viikon kasvisruokana on suippokaali-kikherne-avokadosalaatti ja viikonloppuun laskeudutaan parsakaalipohjaisilla pizzoilla, joiden täytteenä on grillattuja kasviksia ja vuohenjuustoa sekä parmankinkkua ja kumppanina rapsakkaa punajuurisalaattia. Ei huono!

Viikon bonusreseptinä on terveelliseen herkutteluun kaakaojäädyke maapähkinäkastikkeella ja suklaalla. Niin hyvää!

Oikein hyvää ruokahalua!

Maanantai
Parsakaalisalaatti ja rapeaa pekonia
Päivällinen

Parsakaalisalaatti ja rapeaa pekonia

Tuhdisti kasviksia päivällispöytään! Kokeile parsakaalisalaattia, joka on makua täynnä – ja jossa liha on rapsakassa sivuosassa.

327 kcal
20 minuuttia
Tiistai
Thaikeitto ja chilikatkarapuja
Päivällinen

Thaikeitto ja chilikatkarapuja

Kasvikset saavat loistaa pääosassa tässä taivaallisen herkullisessa keitossa, jossa makuhermoja hellivät muun muassa inkivääri, valkosipuli, kookos ja chilikatkaravut.

466 kcal
30 minuuttia
Keskiviikko
Tomaatti-chilispagettia lautasella
Päivällinen

Tomaatti-chilispagetti

Herkullinen tomaatti-chilispagetti parmankinkulla ryyditettynä valmistuu 20 minuutissa. Tai tee vegeversio ja jätä kinkku kokonaan pois tai korvaa se kasviperäisellä proteiininlähteellä, kuten nyhtökauralla tai härkiksellä.

540 kcal
20 minuuttia
Torstai
Suippokaali-kikherne-avokadosalaatti
Päivällinen

Suippokaali-kikherne-avokadosalaatti

Herkullinen suippokaalisalaatti paahdettujen kikherneiden ja avokadon kanssa on terveellinen ja täyttävä lisuke, joka tuo samalla myös runsaasti väriä lautaselle – ainakin jos käteen osuu violetti suippokaali.

514 kcal
30 minuuttia
Perjantai
Parsakaalipohjaiset pizzat
Päivällinen

Parsakaalipohjaiset pizzat

Superterveellinen pizza-ateria mausta tinkimättä – kokoa täytteet maukkaalle parsakaalipohjalle ja valmista lisukkeeksi rapeaa punajuurisalaattia. Hyviä herkkuhetkiä!

486 kcal
30 minuuttia
Viikonlopun iloksi
Jälkiruoka

Resepti: Kaakaojäädyke, maapähkinäkastiketta ja suklaata

Suklaalla ja maapähkinävoikastikkeella kuorrutettu kaakao-banaanijäädyke.

399 kcal
20 minuuttia
Papuja ja linssejä

Viikon vinkki

Kylläisyyttä ilman lihaa
Kun vähennät lihaa, lisää vastaavasti täysjyvää, kasviproteiinia ja vähärasvaisia maitotuotteita ja munaa, niin ruuasta tulee täyttävämpää.

Täysjyvää

  • Täysjyväpata ja -riisi, täysjyvä(ruis)leipä

Kasviproteiinia

  • Kaikki palkokasvit: kiherneet, linssit, pavut, herneet. Kvinoa, parsakaali, pähkinät, siemenet

Maitotuotteet ja muna

  • Juustot, rahkat ja kanan- sekä viiriäisenmunat
Foodplan concepts background

KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia

Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.

Enintään 30 min valmistusaika
Enintään 650 kcal /ateria
Kalaa tai äyriäisiä 1 x viikko
Kasvisruokaa 1 x viikko
Terveellisiä aineksia
Näytä enemmän
    Kustantaja
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • Asiakaspalvelu
    • Puhelin: 0203 34433
    • +358 (0) 203 34433
    Seuraa meitä
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Uutiskirje
    Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • Tilaa KUNTO PLUS
    • KUNTO PLUS app
    • Etukauppa tilaajille
    • Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • FAQ
    • Wype – digilehdet
    • Ilmoita KUNTO PLUS
    • Yhteystiedot
    Ehdot ja käytännöt
    • Evästepolitiikka
    • Tietosuojalauseke
    • Käyttöehdot