Nettitreeni Ruokalista Reittisuunnittelu Reseptit
Etsi
Oma sivu
    Nettitreeni Ruokalista Reittisuunnittelu Reseptit
Sulje
Etusivulle
    • KUNTO PLUSsan reittisuunnittelu
    • Laadi reitti
    • Omat reitit
    • TREENI
    • Treeniohjelmat
    • Nettitreeni
    • Pikatreeni
    • Harjoitteet
    • Voimaharjoittelu
    • Jooga
    • Urheiluvammat
    • Treenivaatteet ja -varusteet
    • Cooperin testi – kuntotesti
    • Juoksu
    • Kävely
    • Juoksuohjelmat
    • 5 km
    • 10 km
    • Puolimaraton
    • Maraton
    • Intervallijuoksu
    • RESEPTIT
    • Ruokaohjeet
    • Päivällinen
    • Lounas
    • Aamiainen
    • Leipä ja sämpylät
    • Salaatti
    • Leivonnaiset
    • Letut ja lettutaikina
    • Jälkiruoka
    • Terveelliset välipalat
    • Smoothiet
    • Mehut
    • Kasvisruoka
    • Muunna grammat desilitroiksi
    • TERVEELLISTÄ RUOKAA
    • Ravitsemusneuvoja
    • Terveellisiä elintarvikkeita
    • Treeni ja ravinto
    • Proteiinilaskuri
    • LAIHDUTUS
    • Painonhallinta
    • KUNTO PLUS Ruokavalio
    • Laihdutusvinkit
    • Litteä vatsa
    • Energiankulutus
    • BMI-laskuri
    • Kalorilaskuri
    • Laske kulutuksesi
    • TERVEYS
    • Ennaltaehkäisy
    • Sydän
    • Syöpä
    • Stressi
    • Uni
    • Hyvinvoiva vatsa
    • Psykologia
    • Seksi
    • Raskaus
    • Meditaatio
    • Kauneus ja hyvinvointi
  • Tilaa lehti
  • Etukauppa tilaajille
  • Mikä on KUNTO PLUS?
  • Tutustu lehteen
  • Asiakaspalvelu
  • Omat tiedot
  • Tallennetut artikkelit
  • Kirjaudu ulos
Terveellisiä reseptejä
Ruokaohjeet
Viikon ruo...

Viikon ruokalista

Hodarit, marinoitua punasipulia, broilerinakkeja ja tulinen kastike
Viikko 1

Uuteen vuoteen ja kotoiluun

Monella on vapaata uudenvuodenaattona. Koko perheellä on kivempaa, kun ruoka miellyttää kaikkia.

Kalapihvit ovat monen lemppari. Tämä maanantaina niitä tarjotaan parsakaaliranujen ja remouladekastikkeen kanssa.

Tiistaina tehdään samettista purjo-perunakeittoa. Mietoa ja hyvää ja kermaisen tuntuista, vaikka se on enimmäkseen kasviksia. Ei mitään ällöttäviä möykkyjä!

Tarjoa ripotteita omista pikku kulhoistaan, niin jokainen saa laittaa soppaansa mitä haluaa. Jos kalkkunapekoni ei houkuta, sen tilalla toimivat paahdetut kikherneet.

Ja sitten onkin uudenvuoden ilta. Uudenvuoden juhlinnan käynnistää kuohuva omena-tyrnimalja.

Voit tehdä 2 versiota (holillisen ja holittoman), niin raittiit, autolliset ja lapsetkin saavat maljat. Tyrnin tilalle käyvät granaattiomenansiemenet. Ne ovat yhtä kauniita.

Uutenavuotena ei viitsi laittaa mitään monimutkaista, joten tarjota voi terveellisempiä hodareita – kalkkunanakkeja marinoidun punasipulin kanssa.

Valmiin marinoidun punasipulin kanssa ruoka valmistuu alta aikayksikön. Hodarit ovat hyvä vaihtoehto myös uudenvuoden iltapalaksi.

Spagetti ja jauhelihakastike toimii koko perheelle. Koska jouluna on tullut syötyä paljon kaikkea, nyt tarjotaan kasvisversiota.

Viikonlopun viettelykseksi suosittelemme helppoa suklaakakkua terveellisellä twistillä.

Hyvää ruokahalua – ja uuttavuotta!

Maanantai
Kalapyöryköitä, tomaattia ja rémouladekastiketta lautasella.
Päivällinen

Kalapyöryköitä ja rémouladekastiketta

Maukkaita kalapyöryköitä, itse tehtyä rémouladekastiketta ja uunissa paahdettua parsakaalia – arkiruokaa herkullisimmillaan!

330 kcal
30 minuuttia
Tiistai
Lautasellinen pekonilla, omenalla ja kurpitsansiemenillä viimeisteltyä purjo-perunasosekeittoa
Päivällinen

Purjo-perunasosekeitto, pekonia ja omenaa

Perunoiden kuorimisessa on suurin työ, mutta sen jälkeen keitto valmistuu melkein itsestään. Tässä ohje.

358 kcal
30 minuuttia
Keskiviikko
Tyrnimarjoilla koristellut omenamaljat.
Jälkiruoka

Omenamaljat tyrnimarjojen kera

Toivota vieraat tervetulleiksi tyrnimarjoilla koristellulla omenamaljalla, joka maistuu ihanan raikkaalta ja näyttää lisäksi kauniilta! Upea alku juhliin!

136 kcal
5 minuuttia
Torstai
Hodarit, marinoitua punasipulia, broilerinakkeja ja tulinen kastike
Päivällinen

Hodarit, marinoitua punasipulia, broilerinakkeja ja tulinen kastike

Kokeile terveellisempää versiota pikaruokasuosikista! Hodari on täytetty pikkelöidyllä punasipulilla, broilerinakeilla ja tulisella kastikkeella – ja maku on kohdallaan!

553 kcal
30 minuuttia
Perjantai
Maukasta linssibolognesea
Päivällinen

Linssibolognese ja kesäkurpitsalla kevennettyä spagettia

Vaihda jauhelihabolognese linssiversioon ja korvaa osa spagetista kesäkurpitsalla. Terveellinen, helppo ja nopea ateria on myös herkullinen ja lihaton. Varma hitti!

593 kcal
20 minuuttia
Viikonlopun iloksi
Suklaakakkua ja vadelmia lautasella
Leivonnaiset

Täältä saat herkullisen ja terveellisen suklaakakun reseptin

Kaipaatko reseptiä herkulliseen suklaakakkuun, jota voi tarjota niin syntymäpäiväsankarille kuin vieraillekin tai vain itselleen sadepäivän iloksi? Tässä se on! Tämä suklaakakku on lisäksi normaalia terveellisempi, mutta ei yhtään vähemmän herkullinen.

137 kcal
50 minuuttia
Itse tehtyä peanut butteria

Viikon vinkki

4 lapsiystävällistä ruokavinkkiä

1. Lapset mukaan kokkaamaan
Ruoka maistuu paremmin, kun on saanut itse olla mukana laittamassa sitä. Kun lapset saavat olla mukana keittiössä, he voivat olla myös varmoja siitä, mitä ruoka sisältää. Ihan pienimmille ei tietenkään kannata antaa kokkiveistä käteen, mutta kasvisten huuhtelemisessa, sekoittamisessa ja salaatin repimisessä, kukkakaalin kukintojen irrottelemisessa, koristelussa ja maistamisessa lapset ovat ihan parhaita.

2. Ainekset erillään
Yhden astian padat ja sekasalaatit eivät miellytä kaikkia lapsia. Monet lapset haluavat nähdä, mitä syövät. Kun tarjoat salaatin ainekset erillään, jokainen saa valita mieleisiään.

*3. Sormiruoka on kivaa
Useimmat lapset ovat innoissaan, kun saa syödä sormin. Tämän viikon aterioista pitaleivät ja hodarit ovat hyviä valintoja. Ja Kalapyörykät ja uuniparsakaalit sopivat sormisyötäväksi ja remoulade dippaamiseen.

4. Lisää dippejä!
Dipit ovat niin lasten kuin aikuistenkin mieleen. Huonosti syövät lapset saa houkuteltua syömään enemmän varsinkin kasviksia, kun niitä saa dipata. Anna jokaiselle oma pikku dippikuppi, niin syöminen on helpompaa. Toimivia dippejä ovat hummukset, guacamole, chilimajoneesi, itse tehty maapähkinävoi tai kermaviilidippi.

Foodplan concepts background

KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia

Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.

Enintään 30 min valmistusaika
Enintään 650 kcal /ateria
Kalaa tai äyriäisiä 1 x viikko
Kasvisruokaa 1 x viikko
Terveellisiä aineksia
Näytä enemmän
    KUNTO PLUS
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • ASIASKASPALVELU
    • Itsepalvelu
    • Puh. +358 (0) 203 34433
    Seuraa meitä
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Uutiskirje
    Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • Tilaa KUNTO PLUS
    • KUNTO PLUS app
    • Etukauppa tilaajille
    • Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • FAQ
    • Wype – digilehdet
    • Ilmoitukset: KUNTO PLUS
    • Yhteystiedot
    Ehdot ja käytännöt
    • Evästepolitiikka
    • Evästeasetukset
    • Tietosuojalauseke
    • Käyttöehdot