Vegaaninen linssibolognese

40 minuuttia
614 kcal

Sydämesi ja verisuonesi arvostavat klassisen pastakastikkeen lihatonta versiota. Saat siitä runsaasti proteiinia, ravintokuitua ja terveellisiä rasvahappoja.

Lautasella spagettia ja vegaanista kastiketta

OI MITEN HYVÄÄ – valkosipuli, sipuli ja sienet tuovat runsaasti umamin makua, ja linssit sisältävät runsaasti proteiinia.

© wichmann+bendtsen

Vegaaninen linssibolognese

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Bolognese

  • ½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ½ sipuli
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • 1 porkkanaa
  • ½ paprika
  • 100 g herkkusieniä
  • ½ tlk tomaattimurskaa
  • 70 g tomaattisosetta
  • ¼ l kasvislientä
  • 1½ dl punaisia linssejä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ¾ tl soijakastiketta
  • ¾ tl timjamia
  • ¾ tl oreganoa
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • ¼ rkl sokeria
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria, vastarouhittua

Lisäksi

  • 150 g täysjyväspagettia
  • ½ kourallista tuoreyrttejä

Valmistus

  • Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli.
  • Lisää hienonnettu porkkana, paprika ja sienet ja paista sekoittaen 5 minuuttia.
  • Lisää loput bologneseainekset. Sekoita huolellisesti ja kiehauta. Hauduta kannen alla 30 minuuttia.
  • Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Tarjoile pasta heti bolognesen ja karkeasti silputtujen yrttien kanssa.