Vasikanlihaa parsan ja herneiden kera

30 minuuttia
411 kcal

Tämän herkullisen aterian valmistus vie vain puoli tuntia.

Vasikanlihaa ja vihanneksia lautasella

Naudanlihaa, parsaa, herneitä ja tilliä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g mureaa vasikanlihaa, fileetä tai paistia
  • 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 1 tl voita
  • 1 salottisipuli
  • 2 dl liha-, kana- tai kasvislientä
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 dl pakasteherneitä
  • 1 rkl voita tai rypsiöljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl maitoa
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 tillinoksaa

Vasikanlihan ja vihannesten valmistus

  • Leikkaa liha kuutioiksi ja kuivaa kuutiot hyvin.

  • Kuumenna öljy paistinpannussa.

  • Lisää voi ja anna sen kuohahtaa.

  • Lisää lihapalat ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi.

  • Nosta lihapalat talous­paperin päälle valumaan ja kumoa ne pieneen kattilaan.

  • Hienonna salottisipuli ja ripottele se lihapalojen joukkoon.

  • Lisää liha-, kana- tai kasvisliemi.

  • Lientä tulee olla sen verran, että lihapalat peittyvät. Lisää tarvittaessa vettä.

  • Hauduta lihapaloja 20 minuuttia.

  • Leikkaa parsojen tyvestä pieni pala pois.

  • Kiehauta kattilassa vettä, johon on lisätty ripaus suolaa ja tilkka rypsiöljyä.

  • Lisää parsat ja herneet, kiehauta ja valuta heti.

  • Kuumenna pienessä kattilassa voi, lisää jauhot ja sekoita maito joukkoon.

  • Lisää tarvittaessa lihan haudutuslientä tai parsojen keitinvettä sen verran, että saat sopivan sakean kastikkeen.

  • Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

  • Annostele liha, kastike ja vihannekset tarjolle.

  • Koristele tillillä.