Terveellisiä reseptejä Päivällinen Nautaa, pa... Nautaa, parsaa ja herneitä 30 minuuttia 411 kcal Tämän herkullisen aterian valmistus vie vain puoli tuntia. Teksti: Martin Kreutzer ja Anne Larsen 12. heinäkuuta 2016 Naudanlihaa, parsaa, herneitä ja tilliä Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 300 g mureaa naudan tai vasikanlihaa, fileetä tai paistia 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä 1 tl voita 1 salottisipuli 2 dl liha-, kana- tai kasvislientä 1 nippu vihreää parsaa kylmäpuristettua rypsiöljyä 2 dl pakasteherneitä 1 rkl voita tai rypsiöljyä 2 rkl vehnäjauhoja 2 dl maitoa merisuolaa ja rouhittua mustapippuria 2 tillinvartta Vasikanlihan ja vihannesten valmistus Leikkaa liha kuutioiksi ja kuivaa kuutiot hyvin. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää voi ja anna sen kuohahtaa. Lisää lihapalat ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Nosta lihapalat hetkeksi talouspaperille valumaan. Kaada ne pieneen kattilaan. Hienonna salottisipuli ja ripottele se lihapalojen joukkoon. Lisää liha-, kana- tai kasvisliemi. Lientä tulee olla sen verran, että lihapalat peittyvät. Lisää tarvittaessa vettä. Hauduta lihoja 20 minuuttia. Taita parsoista kova tyvi pois. Kiehauta kattilassa vettä, johon on lisätty ripaus suolaa ja tilkka rypsiöljyä. Lisää parsat ja herneet, kiehauta ja valuta heti. Kuumenna pienessä kattilassa voi, lisää jauhot ja sekoita maito joukkoon. Lisää tarvittaessa lihan haudutuslientä tai parsojen keitinvettä sen verran, että saat sopivan sakean kastikkeen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Annostele liha, kastike ja vihannekset tarjolle. Koristele tillillä. VasikanlihaNaudanlihaParsaHerne