Vasikanlihaa ja vihanneksia lautasella
© Wichmann+bendtsen

Vasikanlihaa parsan ja herneiden kera

Tämän herkullisen aterian valmistus vie vain puoli tuntia.

tiistai 12. heinäkuuta 2016 teksti M. Kreutzer ja A. Larsen

Naudanlihaa, parsaa, herneitä ja tilliä

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

300 g mureaa vasikanlihaa, fileetä tai paistia

1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä

1 tl voita

1 salottisipuli

2 dl liha-, kana- tai kasvislientä

1 nippu vihreää parsaa

kylmäpuristettua rypsiöljyä

2 dl pakasteherneitä

1 rkl voita tai rypsiöljyä

2 rkl vehnäjauhoja

2 dl maitoa

merisuolaa ja rouhittua mustapippuria

2 tillinoksaa

Vasikanlihan ja vihannesten valmistus

  • Leikkaa liha kuutioiksi ja kuivaa kuutiot hyvin.
  • Kuumenna öljy paistinpannussa.
  • Lisää voi ja anna sen kuohahtaa.
  • Lisää lihapalat ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi.
  • Nosta lihapalat talous­paperin päälle valumaan ja kumoa ne pieneen kattilaan.
  • Hienonna salottisipuli ja ripottele se lihapalojen joukkoon.
  • Lisää liha-, kana- tai kasvisliemi.
  • Lientä tulee olla sen verran, että lihapalat peittyvät. Lisää tarvittaessa vettä.
  • Hauduta lihapaloja 20 minuuttia.
  • Leikkaa parsojen tyvestä pieni pala pois.
  • Kiehauta kattilassa vettä, johon on lisätty ripaus suolaa ja tilkka rypsiöljyä.
  • Lisää parsat ja herneet, kiehauta ja valuta heti.
  • Kuumenna pienessä kattilassa voi, lisää jauhot ja sekoita maito joukkoon.
  • Lisää tarvittaessa lihan haudutuslientä tai parsojen keitinvettä sen verran, että saat sopivan sakean kastikkeen.
  • Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
  • Annostele liha, kastike ja vihannekset tarjolle.
  • Koristele tillillä.

Yhden annoksen ravintosisältö:

Energiaa: 411 kcal

Proteiinia: 44,7 g

Rasvaa: 14,1 g

Hiilihydraattia: 30,1 g

Kuitua: 7,1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee