Vasikanlihaa ja vihanneksia lautasella
© Wichmann+bendtsen

Vasikanlihaa parsan ja herneiden kera

Tämän herkullisen aterian valmistus vie vain puoli tuntia.

tiistai 12. heinäkuuta 2016 teksti Anne Larsen & Martin Kreutzer

Naudanlihaa, parsaa, herneitä ja tilliä

2 annosta

300 g mureaa vasikanlihaa, fileetä tai paistia
1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 tl voita
1 salottisipuli

2 dl liha-, kana- tai kasvislientä
1 nippu vihreää parsaa
kylmäpuristettua rypsiöljyä

2 dl pakasteherneitä

1 rkl voita tai rypsiöljyä
2 rkl vehnäjauhoja

2 dl maitoa
merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
2 tillinoksaa

Vasikanlihan ja vihannesten valmistus

  • Leikkaa liha kuutioiksi ja kuivaa kuutiot hyvin. 
  • Kuumenna öljy paistinpannussa. 
  • Lisää voi ja anna sen kuohahtaa. 
  • Lisää lihapalat ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. 
  • Nosta lihapalat talous­paperin päälle valumaan ja kumoa ne pieneen kattilaan.
  • Hienonna salottisipuli ja ripottele se lihapalojen joukkoon. 
  • Lisää liha-, kana- tai kasvisliemi. 
  • Lientä tulee olla sen verran, että lihapalat peittyvät. Lisää tarvittaessa vettä. 
  • Hauduta lihapaloja 20 minuuttia.
  • Leikkaa parsojen tyvestä pieni pala pois. 
  • Kiehauta kattilassa vettä, johon on lisätty ripaus suolaa ja tilkka rypsiöljyä. 
  • Lisää parsat ja herneet, kiehauta ja valuta heti.
  • Kuumenna pienessä kattilassa voi, lisää jauhot ja sekoita maito joukkoon. 
  • Lisää tarvittaessa lihan haudutuslientä tai parsojen keitinvettä sen verran, että saat sopivan sakean kastikkeen. 
  • Mausta kastike suolalla ja pippurilla. 
  • Annostele liha, kastike ja vihannekset tarjolle. 
  • Koristele tillillä.

Yhden annoksen ravintosisältö:

Energiaa: 411 kcal
Proteiinia: 44,7 g
Rasvaa: 14,1 g
Hiilihydraatteja: 30,1 g

Kuitua: 7,1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee