Chili con carne naudanlihasta

35 minuuttia
492 kcal

Helppo ja maukas klassikko pienellä twistillä pitää sinut varmasti lämpimänä.

Chili con carne

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

2 annosta

  • 1 maissintähkä
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • ½ tl hienonnettuja chilihiutaleita
  • 1 kokonainen punainen chili
  • 1 punainen paprika
  • 200 g naudanlihaa: sisä- tai ulkofileetä
  • merisuolaa ja mustapippuria
  • 4 dl tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kasvislientä
  • 200 g liotettuja ja keitettyjä kidneypapuja*
  • 40 g tummaa suklaata, väh. 70 % kaakaota
  • 4 rkl maustamatonta skyriä
  • 1 lehtipersiljanoksa

Valmistus

*Vinkki: Kidneypapuja on hyvä olla keitettyinä ja pakastettuina kotona, mutta voit käyttää myös säilykepapuja. Huuhtele säilykepavut ennen ruokaan lisäämistä.

  • Grillaa maissintähkä tai keitä sitä miedosti suolalla maustetussa vedessä 7 minuuttia.

  • Hienonna punasipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä.

  • Lisää chilihiutaleet ja kokonainen chili.

  • Kuutioi paprika ja lisää kuutiot pannuun paistumaan.

  • Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi ja lisää suikaleet pannuun.

  • Ruskista molemmilta puolilta.

  • Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja kasvisliemi.

  • Hauduta 10 minuuttia.

  • Lisää pavut ja jatka hauduttamista 5 minuuttia.

  • Lisää suklaa ja anna sen sulaa.

  • Mausta ruoka suolalla ja pippurilla.

  • Annostele tarjolle ja lisää skyr tai rahka, persilja sekä maissinjyvät.

Ravintosisältö/annos:

  • Energiaa: 492 kcal

  • Proteiinia: 37,6 g

  • Rasvaa: 16,4 g

  • Hiilihydraattia: 54,3 g

  • Kuitua: 11,5 g


Newsletter background