Souvlakit, suippokaalitsatsiki ja maroulosalata-salaatti

45 minuuttia
505 kcal

Tänään ruokalistalla on aitoja kreikkalaisia lihavartaita, jotka tarjoillaan raikkaan tsatsikin ja maukkaan maroulosalaatin kanssa.

Souvlaki

SOUVLAKI – proteiinia puhkuva päivällinen.

© wichmann+bendtsen

Souvlakit, suippokaalitsatsiki ja maroulosalata-salaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Suippokaalitsatsiki:

  • 150 g suippokaalia
  • ¼ rkl merisuolaa
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • ¼ sitruunan mehu
  • mustapippuria myllystä

Souvlakit:

  • 200 g porsaan fileepihviä
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • ¼ sitruunan mehu
  • ½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ½ tl kuivattua rosmariinia
  • ½ tl kuivattua oreganoa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoreita mausteyrttejä, esim. tilliä

Maroulosalata ja vihreitä linssejä:

  • 1 sydänsalaattia
  • 2 kevätsipulia
  • ½ nippu tilliä
  • 50 g fetaa murennettuna
  • ½ tlk vihreitä linssejä
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ripaus merisuolaa

Valmistus

  • Pane varrastikut veteen 5–10 minuutiksi.
  • Hienonna suippokaali ja sekoita joukkoon merisuola. Anna vetäytyä puoli tuntia. Hiero suippokaalia käsin ja painele ylimääräinen neste pois. Murskaa valko­sipuli. Sekoita suippokaali, valkosipuli, jogurtti, sitruunamehu ja pippuri. Pane tsatsiki jääkaappiin ilmatiiviissä rasiassa.
  • Leikkaa liha suupaloiksi. Murskaa valkosipuli ja sekoita se ja muut souvlaki­marinadiainekset. Kääntele lihapalat marinadissa ja jaa 8 varrastikkuun.
  • Leikkaa sydänsalaatti ja kevätsipuli ja hienonna tilli. Jätä hieman tilliä myös koristeluun. Valuta ja huuhtele linssit. Sekoita salaatti, linssit ja murennettu feta, sitruunamehu, oliiviöljy ja merisuola. Lisää halutessasi hieman raastettua sitruunankuorta.
  • Kypsennä vartaat grillissä, tähän menee noin 10 minuuttia. Vartaat voi paistaa myös grillipannulla tai tavallisessa paistinpannussa korkealla lämmöllä. Kääntele vartaita useaan kertaan kypsennyksen aikana. Ripottele lopuksi päälle hienonnettuja mausteyrttejä.

Vinkki

  • Tsatsiki kannattaa valmistaa edellisenä päivänä – sen maku vain syvenee vähän odotellessa.
  • Anna sianlihan marinoitua jääkaapissa muutama tunti. Se antaa lihalle enemmän makua ja tekee siitä mureampaa.
  • Jos käytät kuivattuja linssejä, muista liottaa ja keittää ne ennen käyttöä.
  • Puiset varrastikut tulee liottaa ennen käyttöä. Valmistele varmuuden vuoksi muutama ylimääräinen tikku katkeilun varalta.