Värikäs kikherne-halloumisalaatti ja basilikavinegretti

20 minuuttia
524 gram

Helppo, terveellinen ja herkullinen kesäsalaatti valmistuu tuoreista kasviksista ja grillatusta halloumijuustosta – ja sisältää runsaasti proteiinia ja kuitua.

halloumisalaatti

HALLOUMI – on kiinteä, valkoinen juusto, joka on kotoisin Kyprokselta. Se sopii erinomaisesti grillattavaksi ja paistettavaksi, jolloin kuori kypsyy herkullisen rapeaksi.

© wichmann+bendtsen

Värikäs kikherne-halloumisalaatti ja basilikavinegretti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Basilikavinegretti:

  • ¼ pieni salottisipuli
  • ½ kynsi valkosipulinkynsi
  • ½ iso nippu tuoretta basilikaa
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ rkl juoksevaa hunaja
  • ¼ tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ¼ dl vettä

Halloumisalaatti:

  • ½ tlk kikherneitä (240 g)
  • 50 g salaattisekoitusta
  • 125 g kirsikkatomaatteja
  • ½ pieni punasipuli
  • ½ kurkku
  • 1 paprikaa
  • 6 kivetöntä oliivia
  • 175 g halloumia

Valmistus

  • Hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Sekoita ne ja muut vinegrettiainekset tasaiseksi ja täyteläiseksi kastikkeeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää halutessasi hieman raastettua sitruunankuorta.
  • Huuhtele ja linkoa salaattisekoitus. Valuta kikherneet. Halkaise kirsikka­tomaatit, leikkaa punasipuli suikaleiksi ja paloittele kurkku ja paprika. Sekoita salaattiainekset ja lisää oliivit ja kikherneet.
  • Leikkaa halloumi paksuiksi viipaleiksi ja ripottele päälle pippuria. Paista kuumalla pannulla molemmin puolin, kunnes pinta on rapea ja kullankeltainen.
  • Annostele lautasille salaattia ja halloumia ja viimeistele vinegretillä.

Vinkki

  • Jos käytät kuivattuja kikherneitä, muista liottaa ja keittää ne ennen käyttöä.
  • Pane vinegrettiainekset kannelliseen purkkiin. Purkissa ne on helppo sekoittaa esimerkiksi sauvasekoittimella, ja sitä voi käyttää edelleen valmiin vinegretin säilytykseen.
  • Salaattiin voi mainiosti käyttää myös tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita tai bulguria.
  • Ripottele halutessasi kypsän juuston päälle sitruunaa tai balsamiviinietikkaa.