Grillattu ja marinoitu halloumi

15 minuuttia
147 kcal

Joskus yksinkertainen on kaikkein parasta. Rapea, kullanruskea pinta ja pehmeä sisus. Ei voi sanoa muuta kuin nam!

Halloumi

TAPAS Halloumin rinnalle kauppoihin on ilmestynyt myös suomalaisia grillijuustoja. Musta miedot juustot rohkeasti hapolla ja mausteilla, esimerkiksi pikkelöidyllä punasipulilla tai tomaattisalsalla.

© wichmann+bendtsen

Grillattu ja marinoitu halloumi

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 VIIPALETTA

  • 62 g halloumia
  • Oliiviöljyä

Marinadi:

  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ¼ rkl sitruunamehua
  • ½ rkl akaasiahunajaa
  • ½ rkl vettä tai jalapenojen lientä
  • ¼ rkl säilöttyjä jalapeno­-viipaleita
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria

Valmistus

  • Viipaloi halloumi. Grillaa tai paista grillipannulla oliiviöljyssä noin 2 minuuttia molemmilta puolilta, kullanruskeaksi.
  • Hienonna jalapeno, sekoita marinadi ja kaada halloumi-viipaleille. Tarjoa heti.

VINKKI: Kaada marinadi halloumiviipaleille vain vähän ennen tarjoilua etteivät ne pehmene.

Kunto Plus 12/2023