Kreikan makuja, uunifetatahna

35 minuuttia
178 kcal

Mmmm! Aivan ihanaa! Säilyy jääkaapissa pari päivää, mutta ota huoneenlämpöön hyvissä ajoin, sillä silloin se on vielä parempaa kuin jääkaappikylmänä.

uunifetatahna

FETATAHNA – kokeile myös pastaruokiin.

© wichmann+bendtsen

Kreikan makuja – uunifetatahna

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 16 kirsikkatomaattia
  • 12 oliivia
  • 4 kynsi valkosipulia
  • 300 g fetaa
  • 2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa (akasia)
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä
  • Tuoretta timjamia

Valmistus

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Puolita kirsikkatomaatit ja oliivit ja lisää ne kuorittujen valkosipulinkynsien ja fetan kanssa uuninkestävään vuokaan ja sekoita.
  • Sekoita oliiviöljy, hunaja, suola ja pippuri keskenään ja kaada seos uunivuokaan fetan ja kasvisten päälle.
  • Paista uunissa 30 min.
  • Sekoita joko paksuksi täyteläiseksi tahnaksi tai hienonna haarukalla karkeaksi versioksi.
  • Lisää maun mukaan tuoretta timjamia.

VINKKI: Voit tehdä makumatkan etelään käyttämällä öljyseoksen tilalla suosikkivinegrettiäsi ja lisätä joukkoon vähän oreganoa.