Kasvis-linssibolognese

40 minuuttia
575 kcal

Voiko ruoka olla terveellistä, herkullista ja maistua myös lapsille? Ilman muuta! Kokeile tätä maukasta kasvis-linssibolognesea, josta voi halutessaan pienellä muutoksella tehdä vieläkin terveellisemmän ja vähäenergiaisemman version.

Kasvis-linssibolognesea lautasella

KASVIS-LINSSIBOLOGNESE – jos kokki ei sano mitään, harva osaa edes aavistaa, ettei tämä ruoka sisällä lihaa vaan yllin kyllin kasviksia.

© wichmann+bendtsen

Kasvis-linssibolognese

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ porkkana
  • ¼ kesäkurpitsaa
  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 50 g herkkusieniä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ¾ dl punaisia linssejä
  • ½ tölkki tomaattimurskaa
  • 2½ dl kasvislientä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • ¾ rkl akaasiahunajaa
  • ½ tl basilikaa
  • ½ tl timjamia
  • 1 rkl parmesaaniraastetta
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 200 g täysjyväpastaa
  • ½ kourallinen tuoretta basilikaa

Aikuisille

  • 2 kesäkurpitsaa
  • ½ pieni punainen chilipalko

Valmistus

  • Raasta porkkana ja kesäkurpitsa. Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuutioi herkkusienet.
  • Kuullota kasviksia pannulla oliiviöjyssä pari minuuttia.
  • Lisää muut ainekset paitsi pasta ja basilika. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen ilman kantta noin 25 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Jos käytät tavallisen pastaan sijaan kesäkurpitsaa pastan tekoon, leikkaa kesäkurpitsapasta spiraalileikkurilla, julienneraudalla tai perunankuorimisveitsellä. Lisää kurpitsan joukkoon hienonnettua chiliä ekstrapotkuksi.
  • Koristele annokset tuoreella basilikalla.

AIKUISILLE: Kesäkurpitsaspagetissa on yksi neljäsosa pastan kaloreista.