Kana-currykeitto ja riisiä

30 minuuttia
606 kcal

Täyteläinen, sametinpehmeä keitto lämmittää ihanasti. Runsaasti kasviksia sisältävä ateria on valmista alle puolessa tunnissa.

Kana-currykeitto ja riisiä

CURRYKEITTO täyttää vatsan ja hellii makuhermoja.

© wichmann+bendtsen

Kana-currykeitto ja riisiä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 broilerinfintafileetä
  • 1 liemikuutio
  • 300 g kukkakaalia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 3 tl currya
  • 2 tl inkivääriä
  • 6 dl vettä tai broilerin keitinvettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 1 dl kookosmaitoa
  • limetin mehua
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 150 g herkkusieniä
  • 150 g parsakaalia
  • 150 g porkkanaa
  • 1 paprikaa
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 4 Viipale kalkkunapekonia
  • 2 dl keitettyä tummaa riisiä
  • lehtipersiljaa tai korianteria

Valmistus

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Keitä broileria runsaassa, liemikuutiolla maustetussa vedessä 20 minuuttia.
  • Leikkaa kukkakaali nupuiksi, kuutioi sipuli ja valkosipuli ja leikkaa inkivääri pieniksi paloiksi. Kuullota ne sekä curry öljyssä suuressa kattilassa. Lisää vesi (käytä halutessasi broilerin keitinvettä) ja anna poreilla kannen alla 10 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmennyt täysin.
  • Soseuta keitto ja sekoita joukkoon kookosmaito. Mausta limetin mehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa kasvikset suupaloiksi ja lisää keittoon. Anna poreilla 5–10 minuuttia.
  • Revi broileri pienemmiksi paloiksi ja paista pekoni rapeaksi pannulla.
  • Annostele keitto syville lautasille. Lisää päälle riisiä, broileria, pekonia ja tuoreita yrttejä.

VINKKI Riisin sijaan keitossa voi käyttää myös persikkaa.