Pekaanipähkinä-kurpitsapannari

45 minuuttia
289 kcal

Muistuttaa lämmintä omenapiirakkaa, mutta pääosassa on hokkaidokurpitsa. Mausta jälkiruoka kanelilla, inkiväärillä ja muskottipähkinällä.

Pekaanipähkinä-kurpitsapannari

KURPITSAPANNARI – Keittäminen tekee kurpitsasta vetistä. Uunissa kypsentäminen sen sijaan sopii sille, sillä osa nesteestä haihtuu, jolloin maku tiivistyy ja karamellisoituu.

© wichmann+bendtsen

Pekaanipähkinä-kurpitsapannari

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Kurpitsapannari

  • 10 g pekaanipähkinöitä
  • ¾ dl kurpitsasosetta, ohje alla
  • 2 dl isoja kaurahiutaleita
  • ¾ rkl kuivattuja karpaloita
  • ½ muna
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • ¼ dl vaahterasiirappia
  • ¼ tl merisuolaa
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ¼ tl inkivääriä
  • ½ tl leivinjauhetta

Tarjoiluun:

  • 1 dl kreikkalaista kevytjogurttia
  • ¼ granaattiomenaa

Kurpitsasose – 1 litra

  • ½ hokkaido- tai myskikurpitsa

Kurpitsapannarin valmistus

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  • Rouhi pähkinät.
  • Sekoita kaikki pannarin ainekset huolellisesti ja kaada uuninkestävään vuokaan.
  • Paista noin 35 minuuttia tai kunnes taikina on kypsynyt mutta mehevä.
  • Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa haaleana kreikkalaisen jogurtin ja granaattiomenan siemenien kera.

Kurpitsasoseen valmistus

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Puolita kurpitsa ja raaputa siemenet pois.
  • Pane kurpitsanpuolikkaat uunivuokaan kuori ylöspäin ja kypsennä noin 45 minuuttia, kunnes malto on kypsää.
  • Jäähdytä, poista kuori ja soseuta malto sileäksi soseeksi
  • Kaada sose ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä jääkaapissa käyttöön asti. Sose säilyy 3 päivää jääkaapissa, ja sen voi myös pakastaa.

VINKKI Tee iso pannari kerralla, niin siitä riittää moneksi kerraksi. Lusikoi päälle marjoja, viipaloitua banaania tai muita hedelmiä ja kruunaa luksusversio karamellikastikkeella.