8 terveellistä sieniohjetta

Kokeile uusia sieniohjeita. 8 terveellistä ohjetta, jotka ilahduttavat makusilmuja ja edistävät terveyttä.

Sieniherkkuja voi popsia huoletta hyvällä omatunnolla. Sienet ovat verraton herkku painoaan tarkkailevalle ja yleensäkin terveydestään kiinnostuneelle. Sienissä on lukuisia vitamiineja ja kivennäisaineita, joita kasvustot ovat imeneet maaperästä ja varastoineet maan pinnalle putkahtaneisiin itiöemiinsä eli sieniin.

Erityisen runsaasti sienissä on aineenvaihdunnalle tärkeitä B-ryhmän vitamiineja. Sienistä saadaan myös nestetasapainoa säätelevää kaliumia ja vastustuskykyä vahvistavaa seleeniä. Tuttujen vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi sienissä on flavonoideja, jotka ovat tehokkaita antioksidantteja.

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan, että sieniuute voi jopa ehkäistä syöpäsolujen lisääntymistä virtsarakon syövässä. Lisäksi sienet tukevat elimistöä taistelemaan diabetesta ja verenkiertoelimistön sairauksia vastaan.

Kaipaatko vinkkejä kotikokkailuun? KUNTO PLUSsan resepteillä valmistat herkullista, terveellistä ja helppoa ruokaa arjen aterioille.

Varastoi terveyttä pakkaseen

Jos sieniä on enemmän kuin kerralla jaksaa syödä, loput voi pakastaa. Paloittele sienet pannulle ja paista niitä pari minuuttia. Kaada sienistä haihtunut vesi pois, ja pakasta sienet sopivina annoksina.