Lämmin sienisalaatti

20 minuuttia
367 kcal

Lounas

Lämmin sienisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g keltavahveroita eli kantarelleja
  • 200 g herkkutatteja (Jos käytät kuivattuja sieniä, grammamäärät tarkoittavat käyttövalmiiksi liotettuja sieniä.)
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 2 salottisipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 6 tuoretta timjaminoksaa
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 200 g erilaisia salaatinlehtiä
  • 300 g mangoldia eli lehtijuurekasta
  • 70 g leipää

Valmistus

Perkaa ja pilko sienet. Kuori ja silppua sipuli, pilko mangoldi.

Kuullota mangoldi pannussa, siirrä syrjään odottamaan.

Paista sieniä öljytilkassa kuumassa pannussa, kunnes niistä alkaa haihtua nestettä. Lisää joukkoon silputtu sipuli, anna kuullottua ja lisää joukkoon valkosipuli. Lisää 5 minuutin kuluttua timjami ja balsamiviinietikka. Mausta paistos suolalla ja pippurilla.

Lisää joukkoon lehtisalaatti ja pilkottu, kuullotettu mangoldi. Salaattiin sopii myös pinaatti. Nauti lämpimänä paahdetun leivän kera.

Terveysvaikutukset
Annoksen energiatiheys on alhainen, eli sitä voi syödä mahan täydeltä saamatta liikoja kaloreita. Annoksessa on runsaasti täyttävää kuitua. Lisäksi se sisältää tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten nestetasapainoa säätelevää kaliumia ja vastustuskykyä vahvistavia C- ja E-vitamiineja.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä