Lämmin sienisalaatti

Lounas

lauantai 7. elokuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

Valkosipulilla ja timjamilla maustettu lämmin sienisalaatti


1 annos

150 g keltavahveroita eli kantarelleja
100 g herkkutatteja
(Jos käytät kuivattuja sieniä, grammamäärät tarkoittavat käyttövalmiiksi liotettuja sieniä.)
1 tl oliiviöljyä
1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
3 tuoretta timjaminoksaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
pippuria
100 g erilaisia salaatinlehtiä
150 g mangoldia eli lehtijuurekasta
35 g leipää


Valmistus

Perkaa ja pilko sienet. Kuori ja silppua sipuli, pilko mangoldi.

Kuullota mangoldi pannussa, siirrä syrjään odottamaan.

Paista sieniä öljytilkassa kuumassa pannussa, kunnes niistä alkaa haihtua nestettä. Lisää joukkoon silputtu sipuli, anna kuullottua ja lisää joukkoon valkosipuli. Lisää 5 minuutin kuluttua timjami ja balsamiviinietikka. Mausta paistos suolalla ja pippurilla.

Lisää joukkoon lehtisalaatti ja pilkottu, kuullotettu mangoldi. Salaattiin sopii myös pinaatti. Nauti lämpimänä paahdetun leivän kera.

Terveysvaikutukset
Annoksen energiatiheys on alhainen, eli sitä voi syödä mahan täydeltä saamatta liikoja kaloreita. Annoksessa on runsaasti täyttävää kuitua. Lisäksi se sisältää tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten nestetasapainoa säätelevää kaliumia ja vastustuskykyä vahvistavia C- ja E-vitamiineja.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin kohtaan kehossasi olet kaikkein tyytyväisin?


KUNTO PLUS suosittelee