Speltti-sienirisotto

Sieniä, spelttiä, valkosipulia ja parsakaalia. Kuitua ja antioksidantteja herkullisessa muodossa! Voisiko terveellisempää enää olla!

torstai 9. syyskuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

1 annos

300 g sieniä
1 tl oliiviöljyä
1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
40 g risottospelttiä
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
2-3 dl kasvislientä
100 g parsakaalia
1/2 dl tuoretta basilikaa tai timjamia
suolaa
pippuria
15 g parmesaanilastuja

Valmistus

Leikkaa sienet suurehkoiksi paloiksi ja ruskista ne öljyssä. Lisää joukkoon silputtu sipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista. Lisää risottospeltti ja valkoviini sekä liemi hiljalleen 20 minuutin aikana, suunnilleen 1 dl kerrallaan. Älä päästä ruokaa kiehumaan kuiviin, mutta älä jätä sitä myöskään vetiseksi.

Kun suurimot ovat lähes kypsiä, lisää joukkoon paloiteltu parsakaali. Jatka kypsentämistä vielä noin 3 minuuttia. Mausta spelttirisotto yrttisilpulla, suolalla ja pippurilla. Koristele parmesaanilastuilla ja nauti.

Kaipaatko vinkkejä helppoihin päivällisruokiin? KUNTO PLUSsan sivustolta saat reseptit terveellisiin aterioihin, jotka valmistuvat alle puolessa tunnissa.

Terveysvaikutukset:
Sienissä ja kasviksissa on runsaasti vastustuskykyä vahvistavia aineita. Yksi annos tyydyttää mm. päivän C-vitamiini- ja beetakaroteenitarpeen kokonaan. Lisäksi ruoka sisältää runsaasti seleeniä, joka antaa suojaa sydän- ja verisuonisairauksia vastaan. Lisäksi ruuassa on luustoa lujittavaa kalsiumia ja nestetasapainoa säätelevää kaliumia.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee