Speltti-sienirisotto

30 minuuttia
555 kcal

Sieniä, spelttiä, valkosipulia ja parsakaalia. Kuitua herkullisessa muodossa! Voisiko terveellisempää enää olla!

Speltti-sienirisotto

Speltti-sienirisotto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 600 g sieniä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 2 salottisipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 80 g risottospelttiä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 4 dl kasvislientä
  • 200 g parsakaalia
  • 1 dl tuoretta basilikaa tai timjamia
  • suolaa
  • pippuria
  • 30 g parmesaanilastuja

Valmistus

  • Leikkaa sienet suurehkoiksi paloiksi ja ruskista ne öljyssä. Lisää joukkoon silputtu sipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista. Lisää risottospeltti ja valkoviini sekä liemi hiljalleen 20 minuutin aikana, suunnilleen 1 dl kerrallaan. Älä päästä ruokaa kiehumaan kuiviin, mutta älä jätä sitä myöskään vetiseksi.
  • Kun suurimot ovat lähes kypsiä, lisää joukkoon paloiteltu parsakaali. Jatka kypsentämistä vielä noin 3 minuuttia. Mausta spelttirisotto yrttisilpulla, suolalla ja pippurilla. Koristele parmesaanilastuilla ja nauti.