Speltti-sienirisotto

Sieniä, spelttiä, valkosipulia ja parsakaalia. Kuitua ja antioksidantteja herkullisessa muodossa! Voisiko terveellisempää enää olla!

torstai 9. syyskuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

1 annos

300 g sieniä
1 tl oliiviöljyä
1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
40 g risottospelttiä
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
2-3 dl kasvislientä
100 g parsakaalia
1/2 dl tuoretta basilikaa tai timjamia
suolaa
pippuria
15 g parmesaanilastuja

Valmistus

Leikkaa sienet suurehkoiksi paloiksi ja ruskista ne öljyssä. Lisää joukkoon silputtu sipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista. Lisää risottospeltti ja valkoviini sekä liemi hiljalleen 20 minuutin aikana, suunnilleen 1 dl kerrallaan. Älä päästä ruokaa kiehumaan kuiviin, mutta älä jätä sitä myöskään vetiseksi.

Kun suurimot ovat lähes kypsiä, lisää joukkoon paloiteltu parsakaali. Jatka kypsentämistä vielä noin 3 minuuttia. Mausta spelttirisotto yrttisilpulla, suolalla ja pippurilla. Koristele parmesaanilastuilla ja nauti.

Kaipaatko vinkkejä helppoihin päivällisruokiin? KUNTO PLUSsan sivustolta saat reseptit terveellisiin aterioihin, jotka valmistuvat alle puolessa tunnissa.

Terveysvaikutukset:
Sienissä ja kasviksissa on runsaasti vastustuskykyä vahvistavia aineita. Yksi annos tyydyttää mm. päivän C-vitamiini- ja beetakaroteenitarpeen kokonaan. Lisäksi ruoka sisältää runsaasti seleeniä, joka antaa suojaa sydän- ja verisuonisairauksia vastaan. Lisäksi ruuassa on luustoa lujittavaa kalsiumia ja nestetasapainoa säätelevää kaliumia.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin aikaan treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee