Speltti-sienirisotto

30 minuuttia
555 kcal

Sieniä, spelttiä, valkosipulia ja parsakaalia. Kuitua herkullisessa muodossa! Voisiko terveellisempää enää olla!

Speltti-sienirisotto

Speltti-sienirisotto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 600 g sieniä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 2 salottisipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 80 g risottospelttiä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 4 dl kasvislientä
  • 200 g parsakaalia
  • 1 dl tuoretta basilikaa tai timjamia
  • suolaa
  • pippuria
  • 30 g parmesaanilastuja

Valmistus

Leikkaa sienet suurehkoiksi paloiksi ja ruskista ne öljyssä. Lisää joukkoon silputtu sipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista. Lisää risottospeltti ja valkoviini sekä liemi hiljalleen 20 minuutin aikana, suunnilleen 1 dl kerrallaan. Älä päästä ruokaa kiehumaan kuiviin, mutta älä jätä sitä myöskään vetiseksi.

Kun suurimot ovat lähes kypsiä, lisää joukkoon paloiteltu parsakaali. Jatka kypsentämistä vielä noin 3 minuuttia. Mausta spelttirisotto yrttisilpulla, suolalla ja pippurilla. Koristele parmesaanilastuilla ja nauti.

Kaipaatko vinkkejä helppoihin päivällisruokiin? KUNTO PLUSsan sivustolta saat reseptit terveellisiin aterioihin, jotka valmistuvat alle puolessa tunnissa.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä