Jauhelihapihvi ja syksyinen lämmin salaatti

Päivällinen

torstai 5. elokuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

1 annos

150 g punajuuria
50 g perunoita
1 tl öljyä
1 omena
¼ tl karkeaa sinappia
1 rkl omenaviinietikkaa
20 g salaattia
50 g sieniä
½ salottisipulia
1 tl voita
suolaa
pippuria
100 g pakasteherneitä
125 g vähärasvaista naudanjauhelihaa

Valmistus

  • Keitä punajuuria tunti. Kuori ja lohko ne. (Keittoaika on lyhyempi, jos kuorit ja lohkot punajuuret ennen keittämistä.) Keitä ja halkaise perunat.
  • Paista perunoita ja punajuuria öljyssä paistinpannussa puoli minuuttia koko ajan käännelleen. Leikkaa omenat lohkoiksi ja sekoita omenalohkot perunoiden ja punajuurten joukkoon. Lisää sinappi ja omenaviinietikka.
  • Paista sienet ja hienonnettu sipuli voissa. Mausta seos suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon sulatetut herneet.
  • Tee jauhelihasta paksu pihvi. Mausta pihvi suolalla ja paista sitä 6-8 min molemmilta puolilta.
  • Annostele kasvislisukkeet salaatinlehtien päälle. Nauti jauhelihapihvin kanssa.

Kaipaatko vinkkejä helppoihin päivällisruokiin? KUNTO PLUSsan sivustolta saat reseptit terveellisiin aterioihin, jotka valmistuvat alle puolessa tunnissa.

  • Jos harrastat vain vähän liikuntaa

    Saat vähemmän kaloreita, kun vähennät öljyn ja voin määrää. Lisää kaloreita säästyy, kun valitset kaikkein vähärasvaisinta paistijauhelihaa.

  • Jos treenaat rankasti

    Saat lisää hiilihydraatteja, kun suurennat peruna-annosta 100-150 grammalla. Tämä riittää useimmille - myös erittäin rankan treenin jälkeen.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee