Sienitäytteinen calzone-pizza

1 tunti
407 kcal

Lounas

Sienitäytteinen calzone-pizza

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • ½ annosta valmispizzataikinaa tai itsetehty pieni taikina
  • 300 g sekasieniä
  • 2 salottisipuli
  • 4 tippaa oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 200 g pieniä pinaatinlehtiä
  • 1 dl valmista tomaattikastiketta
  • 2 tl mozzarellaa
  • 30 g ilmakuivattua (parman)kinkkua
  • timjamia

Valmistus

Jos teet taikinan itse, käytä siihen 1 tl hiivaa, ½ dl vettä, ½ tl suolaa, ½ dl durumvehnäjauhoja ja 1/3 dl tavallisia vehnäjauhoja. Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään ja anna taikinan kohota 20 minuuttia.

Puhdista sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista sienet ja sipuli oliiviöljyssä. Lisää viipaloitu valkosipulinkynsi.

Kauli taikina suureksi, pyöreäksi levyksi. Levitä päälle paistetut sienet ja sipulit, huuhdotut pinaatinlehdet, tomaattikastike, mozzarella ja kinkku. Ripottele pinnalle timjamia. Taita pizza umpinaiseksi ja sulje reunat huolellisesti.

Paista pizzaa 275-asteisessa uunissa viisi minuuttia. Vähennä lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista 15 minuuttia.