Kestävyyttä kahvista

Kahvi piristää sekä mieltä että elimistöä, ja vaikutusta voi hyödyntää suorituksensa kohentamisessa.

11 perustelua kahvittelulle, jossa suomalaiset ovatkin maailman ykkösiä!

Hyötyä kahvista

Kaksi tai kolme kuppia keskivahvaa kahvia juuri ennen treeniä tai starttia lisää kestävyyttä. Tutkimusten mukaan kestävyys paranee prosentista puoleentoista prosentin verran. Se ei ehkä kuulosta paljolta, mutta suorituskyky kohenee tarpeeksi, jos sekunnit ratkaisevat sijoituksen.

Innokkaan kahvinjuojan kannattaisi pysyä pari kilpailua edeltävää päivää erossa suosikkijuomastaan, jotta sen vaikutus olisi kisapäivänä tehokas. Tauko ei ole tarpeen, jos ei kahvittele tavan vuoksi tuon tuosta ja taas.

LUE MYÖS: Kaikki, mitä sinun tulee tietää kofeiinista

Muita kofeiinijuomia

Myös kola- ja energiajuomissa on kofeiinia, mutta energiajuomaa pitäisi juoda lähes litra eli nelisen tölkkiä, jotta teho vastaisi kolmea kuppia kahvia.

Mihin lajeihin kofeiini sopii?

Maratonin ja puolimaratonin tapaiset kisat vaativat pitkiä ja rankkoja harjoituksia, ja kahvista saatava kofeiini auttaa jaksamaan loppuun saakka.

Kupillisesta vahvaa kahvia saa piristystä myös muihin intensiivisiin treeneihin, kuten spinninpyörän polkemiseen tai rankkaan lihastreeniin.

Ajoitus

Ennen treeniä.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background