Tankkaa kalaa: viisaat valinnat (ja huonommat)

perjantai 9. huhtikuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

3 VINKKIÄ: Näin saat kalasta eniten omega-3-rasvahappoja

    • Vältä runsasta kasviöljyn käyttöä kalan kypsentämisessä. Älä friteeraa kalaruokia. Höyrytä kala mieluummin sitruunamehussa tai valkoviinissä, tai sipaise pannuun oliiviöljyä, jos paistat kalan.

 

  • Valitse veteen säilöttyä tonnikalaa öljyyn säilötyn kalan sijaan, koska öljy on yleensä halpaa soijaöljyä.

 

 

  • Sardiinit ovat hyvä valinta, koska niissä on paljon omega-3-rasvahappoja, mutta vain vähän ympäristömyrkkyjä. Älä kuitenkaan valitse öljyyn säilöttyjä sardiineja.

 

 

Viisaat valinnat (ja huonommat)

Kala on luonnollinen ja paras valinta omega-3-lähteeksi, mutta monissa kaloissa on vaarallisia ympäristömyrkkyjä tai kalalajit ovat uhanalaisia. Teimme listan kaloista, joita on syystä tai toisesta hyvä välttää. Taulukossa kalat on merkitty niiden sisältämän omega-3:n mukaisessa järjestyksessä.

Jos useamman lajin grammamäärä on sama, ovat etusijalla ne, joissa on vähemmän omega-6:ta (eli suotuisa suhde omega-3:n eduksi) Arvot ovat keskimääräisiä omega-3- ja omega-6-pitoisuuksia. Lukuihin voivat vaikuttaa vuodenaikojen vaihtelut ja muut vastaavat seikat.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee