Monta hyvää syytä terästää vesi sitruunalla

Sitruunavesi on mainio aamujuoma – me kerromme syyn.

Kaksi vesilasia, joissa on sitruunaviipaleita

Riittävän vedenjuonnin hyödyistä on varmasti kuullut jo jokainen, mutta terästämällä vesi sitruunalla voidaan lasillisesta kirkasta saada vielä ekstrahyötyjä elimistön iloksi - ja ennen kaikkea se voi innostaa pelkkään veteen tympääntyneen ylipäänsä juomaan enemmän. Sitruunan mehu sisältää muun muassa C-vitamiinia sekä kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia. Listasimme monta hyvää syytä startata päivä sitruunavedellä.

  1. Sitruunamehun C-vitamiinia toimii elimistössä antioksidanttina ja auttaa muiden vitamiinien ja kivennäisaineiden imeytymisessä.
  2. Sitruuna sisältää myös kaliumia, jota tarvitaan etenkin aivojen ja hermoston toimintaan.
  3. Lasillinen vettä aamulla auttaa piristämään oloa, ja raikas sitruunan maku ja tuoksu tuovat oman virkistävän lisänsä tähän terveelliseen aamurituaaliin.
  4. Vesilasillinen aamulla on myös hyväksi ruuansulatukselle sekä munuaisten toiminnalle, ja pelkkään veteen tympääntyneelle sitruunaviipale voi tehdä aamuisesta terveysdrinkistä houkuttelevamman.
  5. Vesi auttaa myös raikastamaan hengitystä huuhtomalla suusta hajuja aiheuttavia bakteereita. Sitruunaveden ystävän kannattaa kuitenkin harjata hampaat ennen aamulasillista, sillä hapan sitruuna voi aiheuttaa kiillevaurioita.

LUE MYÖS: Voiko C-vitamiinia saada liikaa?

Sitruunahappo aiheuttaa hampaiden kiillevaurioita eli eroosiota, joten sitruunaa kannattaa puristaa veden joukkoon maltilla ja pestä hampaat joko jonkin aikaa ennen juoman nauttimista tai reilusti myöhemmin. Hapan juoma on hampaille ystävällisempää viilennettynä.

Newsletter background