Huippuhyvä mehupaasto

Tuntuuko, että saat liian vähän vitamiineja? Kokeile supertehokasta mehupaastoa, jossa nautit 3 päivän ajan KUNTO PLUSsan huolella koostettuja mehuja täynnä luonnon elinvoimaa antavia ravintoaineita.

Kokeile KUNTO PLUSsan 3 päivän mehupaastoa

MEHUPAASTO – Kokeile KUNTO PLUSsan 3 päivän mehupaastoa.

Elimistölle lepotauko mehupaastolla

Monia houkuttaa ajatus siitä, että elimistön voisi jotenkin puhdistaa kuona-aineista, mutta valitettavasti ei ole olemassa mitään dieettiä, joka huuhtoisi elimistön puhtaaksi yhdessä yössä. Lyhyt mehupaastokaan ei vaikuta aineenvaihduntaan tai muuta suolistomikrobeja radikaalisti.

Silti joskus voi olla hyvä antaa elimistölle mahdollisuus levätä – ja muuttaa (huonoja) tapoja edes hetkeksi. Noudatamme yleensä samoja tapoja täysin huomaamattamme, mutta kun valitsemmekin vaihteeksi eri ratkaisun, jotain tapahtuu – erityisesti henkisellä puolella.

Mehupaasto palauttaa nollapisteeseen

Kun tuttuja syömisrituaaleja muuttaa edes muutaman päivän ajaksi, tulee samalla tietoisemmaksi siitä, mitä yleensä lähes autopilotilla pistää suuhunsa. Samalla huomaa kenties myös sen, vievätkö omat ruokailutottumukset lähemmäs vai kauemmas omista tavoitteista. 3 päivän mehupaaston aikana voi havainnoida omaa elimistöään ja oloaan – ja erityisesti sitä, mitä aisteille ja nälän tunteelle tapahtuu. Kun ei syö esimerkiksi makeaa päivittäin, voi olla, että paaston jälkeen huomaa, että makeannälkä on vähentynyt tai että sen tyydyttämiseen riittää vähempikin sokeri.

Hellii elimistöä

Mehupaastoa ei kannata aloittaa rangaistusmielessä, jos tuntuu, että on syönyt vaikkapa liikaa suklaata tai mässäillyt karkeilla tai muilla herkuilla. Mehupaasto kannattaa aloittaa silloin, kun haluaa helliä elimistöä.

Kolmen päivän mehupaasto tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että kolmeen päivään ei syödä muuta kuin nestemäistä ravintoa. Juomat sisältävät runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita ja maistuvat ihanalle.

KUNTO PLUSsan mehupaaston hyödyt

  • Saat reseptit kaikille päivän aterioille, joten sinun ei tarvitse laatia mehureseptejä itse.
  • Paaston ohjelmasta näet tarkalleen, milloin mitäkin mehuja on tarkoitus nauttia, jotta saat niistä riittävästi energiaa päivän toimiin, kuitua ruuansulatukseen ja terveellisiä rasvahappoja sydämen, aivojen ja nivelten toiminnan tueksi.
  • Saat tankattua terveellisiä aineksia, kuten marjoja, jotka sisältävät runsaasti antioksidantteja ja esimerkiksi C-vitamiinia, joiden uskotaan edistävän elimistön toimintaa monin eri tavoin. Esimerkiksi solu- ja eläinkokeiden mukaan antioksidantit voivat pienentää riskiä sairastua syöpään, sydän- ja verisuonitauteihin ja aivojen sairauksiin, kuten dementiaan ja Alzheimerin tautiin. Vielä ei ole voitu todistaa, että vaikutus on sama ihmisillä, mutta marjat ovat joka tapauksessa erittäin terveellisiä.

  • Moniin mehuihin on lisätty proteiinia, sillä proteiini auttaa kasvattamaan ja säilyttämään lihasmassaa ja tukee luustoa.

  • Mehut sisältävät tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka edistävät sydänterveyttä.
  • Mehupaasto ei siis ole täyspaasto, mutta monille se aiheuttaa siitä huolimatta energiavajeen, jonka avulla voi käynnistää suurenkin painonpudotuksen tai päästä eroon viimeisistä sitkeistä kiloista matkalla kohti ihannepainoa.

Lue lisää 5/2-dieetti

Mehupaaston reseptit niin aamuun, päivään kuin iltaankin löydät alta