Syvän veden jumppaa

KUNTO PLUS kokeili syvän veden jumppaa Hervannan maanalaisessa uimahallissa.

Syvän veden jumppaa

SYVÄN VEDEN JUMPPAA Syvissä vesissä

© Elina Tuisku

Hervannan uimahalli, jossa KUNTO PLUS kävi kokeilemassa syvän veden jumppaa, on rakennettu 30 metrin syvyyteen maan alle. Jännittävää! Uimahalliin ei päivä paistanut eikä kuu kumottanut. Seinät olivat valkoiseksi rapattua louhittua kiveä kuin tunnelissa.

Jumppavarusteet - vesijuoksuvyöt ja lötköpötköt - sai veloituksetta lainaan hallista ja maksaa saattoi myös liikuntasetelillä ja Tampereen kaupungin matkakortilla. Hinta ei muutenkaan päätä huimannut: Aikuisten 1 - 9 hengen ryhmät varatulla vuorolla 6,80 €/henkilö.

Kirsin arvio

Hauskaa oli! Lihaksiin kävivät eniten ehkä käsiliikkeet. Kehonhallinta oli todella haastavaa vellovassa vedessä, kroppa meni ihan toiseen suuntaan kuin halusi. Ankkuri olisi ollut kätevä, koko ajan ajautui törmäämään kaveriin tai puomiin. Lajista saisi varmasti paljon enemmän irti muutaman käynnin jälkeen, kun ensin vähän pääsisi sisään, miten saa liikkeet parhaiten toimimaan vedessä. Ohjaaja oli pirtsakka ja kannustava.

Asteikolla 1 - 5

LIHASKUNTO 4
LIIKKUVUUS 3
KEHONHALLINTA 5
KESTÄVYYS 2
HAUSKUUS 4

Syvän veden jumppaa - Vesijuoksuvöitä ja lötköpötköjä

VESIJUOKSUVÖITÄ JA LÖTKÖPÖTKÖJÄ Vesijuoksuvöitä ja lötköpötköjä

© Elina Tuisku

Mirjan arvio

Ensimmäinen kerta vesijumpassa ikinä, oli paljon hauskempaa kuin mitä odotin. Syvä vesi toi mukanaan haastetta, mistä tykkäsin, samoin vesijuoksu ilman vyötä. Käsiliikkeet olivat raskaita, kehonhallinta vaikeaa. Keskivartalon lihakset olivat varmasti töissä ihan koko ajan. Vesi on elementtinä sellainen, mistä pidän. Ohjaajalle pointsit monipuolisesta tunnista ja kannustavasta ohjauksesta.

Asteikolla 1 - 5

LIHASKUNTO 4
LIIKKUVUUS 3
KEHONHALLINTA 5
KESTÄVYYS 3
HAUSKUUS 5

Syvän veden jumppaa - Karita Velling

Mirka kertoo

Löysin lajin pari vuotta sitten, kun kärsin jalkapohjavammasta ja mielenvirkistykseksi piti keksiä muutakin kuin vesijuoksua. Lisätehoa jumppaan saa jättämällä juoksuvyön pois, jolloin haastavuus (pinnalla pysyminen ylipäätään + liikkeiden hallinta) on jopa yllättävää. Jumpan keskisyke oli 137, mikä keski-ikäiselle kuntoliikkujalle on mukavalla tasolla, eikä "rasittavuutta" jumpan aikana edes huomaa. Itselleni liikkeiden suorittamiseen pitää keskittyä, että ne todella saa tuntumaan, mutta niin se on monessa muussakin lajissa.

Asteikolla 1 - 5

LIHASKUNTO 3
LIIKKUVUUS 3
KEHONHALLINTA 5
KESTÄVYYS 4
HAUSKUUS 4

Syvän veden jumppaa

Kaisa mieltyi syvän veden jumppaan

Laji oli mainio uusi tuttavuus. Sinänsä yksinkertaiset liikkeet vaativat yllättävän paljon kehonhalintaa kun ne tehtiin vedessä vailla tukea altaan pohjasta. Etenkin keskivartalon syviä lihaksia tarvittiin - tai olisi tarvittu - apuun. Meno oli myös hauskaa, kunhan nöyrtyi hyväksymään sen, että välillä vaan vesi vei ja väillä ei aivot suostuneet koordinaatioon. Tykkäsin myös Hervannan uimahallin no-nonsense-tyylistä, samoin ohjaajan luontevasta iloisuudesta. Tätä haluan kokeilla uudelleenkin.

Arviot asteikolla 1 - 5

LIHASKUNTO 5
LIIKKUVUUS 4
KEHONHALLINTA 5
KESTÄVYYS 4
HAUSKUUS 5

Syvän veden jumppaa

Elina iloitsi

Yllättävän helppoa mutta tehokasta. Tällainen kehnompkikin uimari tunsi itsensä vallan vesipedoksi. Lisäksi ehdottoman hauskaa. Hihkuin ääneen useampaan otteeseen. :D Hervannan halli oli jännä, ja koko paikka valoi uskoa hyvinvointivaltioon. Puoli-ilmaista, toimivaa ja suloisen retroa.

Asteikolla 1 - 5
LIHASKUNTO 3
LIIKKUVUUS 3
KEHONHALLINTA 3
KESTÄVYYS 2
HAUSKUUS 5

Katariina arvosti hellävaraisuutta nivelille

Keskivartalon lihaksia ja raajojen liikkuvuutta parantavaa treeniä, joka ei rasita polvia eikä lonkkia.

LIHASKUNTO 4
LIIKKUVUUS 4
KEHONHALLINTA 4
KESTÄVYYS 3
HAUSKUUS 3