Ilmajoogaa kokeilemassa

KUNTO PLUS testasi, millaista oikein on ilmajooga. Virkisti, venytti (hurjasti ja välillä kivuliaasti), pehmitti ja pani nestekiertoja liikkeelle.

Ilmajoogaa

KUNTO PLUSsan kokeiluporukka tutustui ilmajoogaan Katjan opastuksella LempiYogassa.

Mirkka liinoissa pää alaspäin.

Mirkka: Rauhoittava mutta samalla virkistävä harjoitus. Venytysten voimakkuutta on helppo itse säädellä. Ylösalaisiin asentoihin menemisessä on itselläni aina pieni kynnys, mutta niihin päästyään kokee miellyttävän saavuttamisen tunteen. Loppurentoutus liinan sisällä on sanoinkuvaamattoman ihanaa.
Asteikolla 1 - 5:
LIHASKUNTO 3
LIIKKUVUUS 5
KEHONHALLINTA 4
KESTÄVYYS 1
HAUSKUUS 4

Etummaisena Mirjan ojennus.

Kirsi: Tosi hyviä venytyksiä kohtiin, joita muuten vaikea venyttää (esim. olkapäät ja lonkat). Venytykset lempeitä ja voimaa helppo säätää. Roikkumisasennoissa liinat painoivat välillä aluksi kipeästikin, mutta tunne meni nopeasti ohi, kun rentoutui asentoon ja hengitteli rauhassa. Loppurentoutukseen olisi voinut nukahtaa! Jäi rentoutunut ja hyvä olo - menen uudestaan :)
Viisi pistettä myös ohjaajalle, jonka kiva ja rauhallinen olemus loi osaltaan mukavaa tunnelmaa; selitti hyvin liikkeet.
LIHASKUNTO 2
LIIKKUVUUS 4
KEHONHALLINTA 4
KESTÄVYYS 1
HAUSKUUS 5

Elinan mielestä ilmajooga virkisti, venytti (hurjasti ja välillä kivuliaasti), pehmitti ja pani nestekiertoja liikkeelle. Lihaksia ei tarvittu oikeastaan ollenkaan. Loppurentoutuminen pussissa gongia kuunnellen oli auvoisaa.
Asteikolla 1 - 5:
LIHASKUNTO 1
LIIKKUVUUS 4
KEHONHALLINTA 4
KESTÄVYYS 1
HAUSKUUS 4

Kaisan mielestä kokeilun kaikki osa-alueet ansaitsivat täyden viitosen, koska laji oli kokonaisvaltaisesti ihanaa. Jo tila kaupungin kattojen yllä oli viehättävä, opettaja mitä miellyttävin, silkkipussi lempeä ja hoitava, liikkeet osin akrobaattisesta vaikutelmasta huolimatta vain sopivan haasteellisia ja keholle epätavallisia ja sen kautta myös vaikuttavia.Yllättävän hikistä puuhaa ihan vaan killua pää alaspäin. Menen ilman muuta uudelleenkin.

Ohjaaja Katja näyttää levitoivan.

Pia: Jännittävä sekoitus akrobatiaa, venyttelyä ja rentoutusta. Jooguutta ei korostettu eikä paljon havainnut. Mukavia itsensä ylittämisiä ylösalaisin pyörähdyksissä, jotka toivat mieleen lapsuuden leikit katosta roikkuvissa renkaissa ja koulun pihan tangoilla. Rentoutta ja rauhallisuutta venytyksiin varmaan löytyis vielä paremmin seuraavilla kerroilla, mutta nyt joutui monissa kohdissa vielä vähän väkinäisestikin pitelemään itseään oikeissa asennoissa ja miettimään, että meniköhän tää nyt oikein. Välillä liinan heiluminen varoitteli pyörrytyksen tunteesta, mutta itse en kärsinyt sen ihoon "porautumisesta", kuten jotkut. Suurimmaksi osaksi erittäin palkitsevaa ja virkistävää. Jäi sen verran kiehtomaan, että voisin hyvinkin mennä toistekin.

LIHASKUNTO: 3
LIIKKUVUUS: 4
KEHONHALLINTA: 5
KESTÄVYYS: 1
HAUSKUUS: 3

Ohjaaja Katja etummaisena.

Katariina: Parhaimmillaan hyviä venytyksiä ja rentoa painottomuuden tunnetta. Tunsin kyllä itseni ajoittain myös hirmu kömpelöksi, ja liinan reunat pureutuivat kipeästi suoraan lihaan. Ehkä kipu vähenisi harjoitusmäärän kasvaessa, kuten ohjaaja lupasi. Rauhallinen ja kannustava tunnelma.
Asteikolla 1 - 5:
LIHASKUNTO 3
LIIKKUVUUS 4
KEHONHALLINTA 4
KESTÄVYYS 2
HAUSKUUS 3

Mirja: No siis minähän olen tässä lajissa veteraani, toistamiseen kun jo kokeilin. Oli paljon rennompaa tällä kertaa, usko siihen, että liina oikeasti pitää ruhon roikkumassa, oli lähes horjumaton. Ihania venytyksiä kohdissa, jotka eivät yleensä veny. Ja rentoutuminen oman pussukan sisällä on kyllä ihan parasta.
Asteikolla 1 - 5:
LIHASKUNTO 2
LIIKKUVUUS 4
KEHONHALLINTA 4
KESTÄVYYS 2
HAUSKUUS 5