Nainen venyttelee kipeitä hartioita
Kipeät hartiat?

Aijai! Tietokoneen edessä istutut päivät tuntuvat ennen pitkään niskassa ja hartioissa.

© iStock

Huippuharjoite niskalle ja hartioille

Tämä superhelppo ja supertehokas harjoite lievittää niskan ja hartioiden kireyksiä – täydellistä taukojumppaa toimistotyöläiselle.

torstai 12. huhtikuuta 2018

Istutko tietokoneen edessä suurimman osan päivästä tai selailetko älypuhelinta tuon tuosta? Ruudun tuijottaminen hartiat kyyryssä ja pää eteenpäin työntyneenä ei tee kovin hyvää niskalle ja hartioille, mutta tällä helpolla harjoitteella voit estää niska-hartiaseudun kireyksiä ja kipuja. Tarvitset vain pari minuuttia aikaa sekä välineeksi jumppakuminauhan.

Harjoite hartioiden mieleen

Alkuasento: Seiso selkä suorana. Ota jumppakuminauhasta hartioiden levyinen ote niin, että nauha on kevyesti jännitetty, ja nosta kuminauha eteesi rinnan korkeudelle. 

Harjoite: Vedä käsiä taaksepäin niin, että lavat painuvat yhteen ja tunnet kuminauhan vastustuksen. Palaa hallitusti alkuasentoon ja toista. Pidä selkä suorana koko harjoitteen ajan äläkä laske käsiä alas toistojen välillä.

Katso harjoite videolta:

Miksi harjoite tehoaa niska-hartiavaivoihin?

Harjoite vahvistaa yläselkää, hartioita ja niskaa. Se auttaa ehkäisemään toimistotyöläisille tyypillisiä kipuja ja kireyksiä ylävartalossa ja parantaa lisäksi ryhtiä. Harjoitetta kannattaakin tehdä mahdollisimman usein, vaikka parin minuutin sarjoina pitkin työpäivää sekä illalla kotona tv:n ääressä. Kevyt jumppakuminauha ei vie juurikaan tilaa, joten se on helppo ottaa mukaan ja tehdä pikajumppa melkeinpä missä ja milloin vain.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin kohtaan kehossasi olet kaikkein tyytyväisin?


KUNTO PLUS suosittelee