Käsivarsibootcamp vasta-alkajille: Vahvemmat ja kiinteämmät käsivarret

Kuinka usein treenaat käsivarsiasi? Moni jättää ne kokonaan huomiotta. Tule mukaan KUNTO PLUSsan käsivarsibootcampiin, jossa käsivarsien lihaksia vahvistetaan vähitellen.

Vaaleatukkainen nainen treenivaatteissa treenaa käsivarsia.

VAHVAT KÄSIVARRET – Useimmat eivät halua suuria lihaksia käsivarsiin. Näillä harjoitteilla saat vahvemmat ja kiinteämmät käsivarret.

© Thomas Dahl

Moni tavoittelee kuntosali- tai kotitreenillä vahvempia pakaroita tai kiinteämpää vatsan seutua. Vaikka ei koskaan tekisi lihaskuntotreeniä, vatsat ja pakarat saisivat silti ainakin kevyttä treeniä kävellessä ja juostessa, koska kävely ja juoksu aktivoivat keskivartaloa ja jalkoja.

Olkapäiden ja käsivarsien lihakset sen sijaan eivät joudu juurikaan töihin juostessa ja kävellessä, kädet korkeintaan vauhdittavat matkantekoa kevyesti heilumalla. Jos haluat kiinteät ja vahvat käsivarret, joilla jaksat nostella raskaitakin taakkoja, se vaatii tavoitteellista treeniä.

Opi punnertamaan oikein

Eräs kaikkein tehokkaimmista harjoitteista käsivarsille – ja koko ylävartalolle – on punnerrus, sillä se vahvistaa niin käsivarren takaosaa eli ojentajaa, olkapäitä, rintalihaksia kuin keskivartalon syviä tukilihaksiakin.

Punnerruksia voi tehdä missä vain, kunhan käytettävissä on vain jokin tasainen pinta. Säännöllisesti treenaamalla saat otettua haltuun tämän kuningasharjoitteen! Punnerrus on rankka harjoite, joten sen tekeminen oikein vaatii treeniä.

Siksi käsivarsibootcamp on koostettu niin, että jokaisessa osassa tehdään yksi punnerruksen helpompi versio ja yksi muu käsivarren lihaksia vahvistava harjoite. Alkuun tehdään tietysti punnerruksen helpointa versiota, jotta kaikki pääsevät varmasti mukaan alusta lähtien.

Bootcampin harjoitteiden tekemiseen tarvitset vain pitkän vastuskuminauhan, jolla treeni on hellävaraista niin lihasten kuin niveltenkin kannalta – ja lisäksi sitä on helppo kuljettaa kassissa mukana.

Tässä ovat käsivarsibootcampin 4 osaa

Käsivarsibootcamp osa 1

KUNTO PLUSsan käsivarsibootcampin ensimmäisessä osassa tehdään helppo muunnelma punnerruksesta ja tehokas vastuskuminauhaharjoite ojentajalihaksille.

TÄSTÄ VIDEOON

Käsivarsibootcamp osa 2

KUNTO PLUSsan käsivarsibootcampin toisessa osassa tehdään punnerrus polvien varassa ja hauiskääntö pitkän vastuskuminauhan avulla.

TÄSTÄ VIDEOON

Käsivarsibootcamp osa 3

KUNTO PLUSsan käsivarsibootcampin kolmannessa osassa tehdään tehdään punnerrus varpaiden varassa ja lapojen yhteenvetoharjoite, joka treenaa niin hartioita kuin yläselkää.

TÄSTÄ VIDEOON

Käsivarsibootcamp osa 4

Käsivarsibootcampin neljännessä osassa tehdään punnerruksia vuorotellen leveällä ja kapealla otteella ja lisäksi treenataan olkapäitä vastuskuminauhan avulla.

TÄSTÄ VIDEOON

Newsletter background