Lisää voimaa pakaroihin 5 viikossa

Tehokkaan pakaratreenin voi tehdä vaikkapa omassa olohuoneessa! KUNTO PLUSsan 5 viikon treeniohjelmalla saat lisää voimaa ja kiinteyttä pakaroihin ja reisiin.

Nainen tekee pakaratreeniä

HALUATKO LISÄÄ VOIMAA PAKAROIHIN? Näillä viidellä harjoitteella se onnistuu.

© Jakob Helbig

Kehonpainotreeni on tehokas tapa kehittää lihaskuntoa, ja mikä kenties parasta, treeni hoituu missä ja milloin vain. Laadimme pakaroiden treenaamiseen helpon mutta haastavan viiden harjoitteen ohjelman, johon ei tarvita laitteita tai välineitä.

Pakara- ja reisilihasten kehittämisestä hyötyy koko keho. Pakaroiden ja reisien suurten lihasryhmien treenaaminen nimittäin lisää elimistön energiankulutusta – mitä suuremmat lihakset, sitä enemmän energiaa palaa vielä treenin jälkeenkin.

Pakaroiden treenaamisesta on hyötyä myös kestävyystreenissä, sillä vahvat pakarat ja reidet parantavat esimerkiksi juoksijan kestävyyttä ja vähentävät vammojen vaaraa.

Vahvoista pakaroista on hyötyä myös monissa arjen tilanteissa, kuten vaikkapa töihin pyöräillessä tai kauppakassien kantamisessa ylös portaita.

Treeniohjelma

Jokaiseen 5 harjoitukseen pientä pumppaavaa liikettä, joka vahvistaa lihaksia pakottamalla ne maitohapoille.- Tee joka harjoitteesta kolme sarjaa (esim. 3 x 10 toistoa).

  • Kun olet tehnyt yhtä harjoitetta kolme sarjaa, siirry suoraan seuraavaan harjoitteeseen.
  • Käy koko ohjelma läpi kolme kertaa viikossa. Pidä treenipäivien välissä aina vähintään yksi lepopäivä.

Katso kaikki viisi harjoitetta alta.