Minä ja treenikaverini: ”En todellakaan jää päivällistä velkaa”

Janette on tehnyt ystävänsä kanssa lihaskuntotreenejä kolme vuotta. Pandemia-ajalta kaksikolle jäi tavaksi tehdä sovelluksen ohjaama päivittäinen pikatreeni, jonka väliin jättämisestä jää kaverille päivällisen velkaa.

Janette makaa lattialla ja tekee lihaskuntotreeniä sovelluksen ohjeilla.

Tehkää yhteinen sopimus, josta ei saa lipsua – siinä yksinkertaisuudessaan vanhojen koulukavereiden Janeten ja Liinan resepti kestävään treenikaveruuteen ja säännölliseen liikkumiseen. Ystävykset ovat tehneet 7 minuutin lihaskuntotreenin joka päivä jo kolmen vuoden ajan.

Treenatako yksin vai kaverin kanssa? Janetelle vastaus on selvä: hän ei voisi enää kuvitellakaan elämää ilman treenikaveria. Lue, mitä hyötyä on ystävän kanssa treenaamisesta sekä katso Janeten parhaat vinkit treenikaveruuden ylläpitämiseksi.

Janette, 41 vuotta, tekee lihaskuntotreenejä ystävänsä Liinan kanssa

Mistä tunnette toisenne treenikaverisi kanssa?
”Kävimme Liinan kanssa samaa koulua 20 vuotta sitten, ja olemme olleet siitä asti hyviä ystäviä.”

Miten aloitte treenata yhdessä?
”Liina alkoi koronapandemian aikana tehdä kotona erään sovelluksen 7 minuutin treeniä ja totesi kerran ohimennen, että olisipa kiva, jos minäkin olisin mukana, niin voisimme tsempata toisiamme. Niinpä aloimme treenata yhdessä – tosin kumpikin omassa kodissaan.

Miten treenaatte?
”Sovelluksessa on erilaisia seitsemän minuutin treenejä esimerkiksi pakaroille, vatsalihaksille ja ylävartalolle. Valitsemme kumpikin haluamamme treenin, ja kun se on tehty, lähetämme toisillemme kuvakaappauksen ruudusta, jossa lukee ’Workout completed’ eli treeni tehty. Olemme sopineet, että kuva on lähetettävä aina treenipäivänä kello 23.59 mennessä.”

Jos kaipaat ideoita kotitreeniin, tutustu KUNTO PLUSsan tarjoamiin treenivideoihin täällä.

Mitä, jos treeni jääkin väliin?
”Silloin pitää tarjota toiselle ravintolapäivällinen. Tähänkin on sääntö: treenin saa jättää väliin kerran, mutta toisesta kerrasta jää toiselle velkaa hyvän ravintola-aterian. Näin on käynyt kolmen vuoden aikana vain kahdesti. Olemme kumpikin niin kilpailuhenkisiä, ettei treenejä vain tule jätettyä väliin. Tämä on mainio tapa pitää treenimotivaatiota yllä – emme kertakaikkiaan halua jäädä toiselle velkaa!”

Mitä hyötyä olet saanut treenistä?
”Olen huomannut selvästi eron kehossani. Harrastan myös juoksua ja spinningiä, joten lihaskuntotreeni on hyvä lisä niiden oheen peruskunnon kehittämiseen. Saan tehtyä esimerkiksi jo paljon enemmän punnerruksia kuin alussa.”

Jeanette och Line tränar tillsammans

TRÄNINGSPARTNER - Jeanette och Line tränar tillsammans med hjälp av träningsappen.

© Privat

Millainen vaikutus kaverilla on?
”En saisi tehtyä harjoitteita, jos minulla ei olisi tätä lisähaastetta – jos Liina lopettaisi, tuskin itsekään jatkaisin. Kuvakaapauksen lähettäminen on vain niin koukuttava velvoite, että treeni tulee tehtyä, vaikka päätä vähän särkisi. Olen treenannut esimerkiksi festareilla, ja Liina teki treenin kerran häissä ollessaan parkkipaikalla. Mitään tekosyitä ei siis hyväksytä!”

Eikö se ole jo vähän liioittelua?
”Ei, se tuo vain hyvää ja tarpeellista painetta. Olen Liinalle ikuisesti kiitollinen, että hän sai minut lähtemään tähän mukaan. En enää pystyisi perustelemaan itselleni, miten minulla ei muka olisi päivässä seitsemää minuuttia aikaa treenille. Lihaskuntoni on selvästi kehittynyt, ja treenin jälkeen on vain aina hyvä fiilis.”